Εμφανίστηκε κρούσμα κορονοϊού στη μόνη αφρικανική χώρα που δεν είχε μέχρι τώρα

Η μόνη αφρικανική χώρα που δεν είχε εμφανίσει κάποιο κρούσμα κορονοϊού έως τώρα, ανακοίνωσε την πρώτη περίπτωση Covid-19 της σήμερα.

Το μικροσκοπικό ορεινό βασίλειο της Νότιας Αφρικής, το Λεσότο, γίνεται με αυτόν τον τρόπο η τελευταία χώρα της ηπείρου που αναφέρει την εμφάνιση της ασθένειας, σύμφωνα με το Associated Press.

Με αυτή την ανακοίνωση, και οι 54 χώρες της Αφρικής έχουν ανακοινώσει κρούσματα του ιού.

Το υπουργείο Υγείας του Λεσότο ανέφερε ότι ένα άτομο που έφτασε πρόσφατα στη χώρα, βρέθηκε θετικό, χωρίς όμως να εμφανίζει συμπτώματα. Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση.

Σύμφωνα με το Africa News, στις 9 Μαΐου διενεργήθηκαν 81 τεστ σε ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική και τη Σαουδική Αραβία.

Η χώρα που έχει πληθυσμό 2 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι περίκλειστη και συνορεύει από όλες τις πλευρές με τη Νότια Αφρική, η οποία έχει και τον υψηλότερο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αφρική, με 11.350 περιπτώσεις.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με αργούς ρυθμούς στην αφρικανική ήπειρο, με περισσότερους από 2.400 θανάτους, σύμφωνα με το Αφρικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: