Και μέσω email τα αποτελέσματα του β” γύρου των εκλογών της ΝΔ

Για τον τρόπο που θα αποσταλούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των εκλογών της Κυριακής μίλησε ο Επικεφαλής Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης μετά την κατακραυγή που υπήρξε στον α” γύρο λόγω της καθυστέρησης.
«Τι θα κάνουμε αυτή την Κυριακή; Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο (ξεπεραστεί) – παρόλο που ήταν πιστή εφαρμογή του καταστατικού μας, διότι θα σας θυμίσω ότι και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εθνικές εκλογές στέλνουν τηλεγράφημα στη Νομαρχία για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα, που φέρει τις υπογραφές των μελών της εφορευτικής επιτροπής – αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail» είπε ο κ. Τραγάκης μιλώντας στο ΒΗΜΑFM.
Προχωρώντας σε περαιτέρω λεπτομέρειες ενημέρωσε ότι οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών «θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα, που θα έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα».
Ο κ. Τραγάκης δεν εξαίρεσε όμως εντελώς και την λύση του fax επικαλούμενος το παράδειγμα του «γέροντα προέδρου από τη Δροσοτσάνη ο οποίος δεν έχει τηλέφωνο για να μπορεί να πάρει 4G ή δεν έχει internet… Κάποιος θα έχει εκεί λοιπόν, αλλά αυτός που θα έχει όμως, κρατήστε το αυτό, πρέπει να είναι επιβεβαιωμένος χρήστης».
Όσον αφορά στο πότε θα υπάρχει μία πρώτη εικόνα σχετικά με το αποτέλεσμα ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ υπολογίζει ότι αυτή θα είναι γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής «εκτός αν παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο κι έχουμε τέτοια προσέλευση, δηλαδή κλείσουν οι κάλπες 22.27’, όπως έκλεισαν την προηγούμενη φορά».

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: