ΕΛΒΟ: Τέθηκε ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο

Η πρώτη συμφωνία υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ισραηλινών επιτεύχθηκε με την ΕΛΤΡΑΚ για την μετασκευή των οχημάτων Caterpillar

Σε λιγότερο από ένα έτος απ’ τη μεταβίβαση της ΕΛΒΟ στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η πρώτη συμφωνία που θα εκκινήσει και πάλι τη λειτουργία του εργοστασίου στη Σίνδο είναι γεγονός. Κι αυτό διότι σήμερα η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ή ΕΛΒΟ 2020 Α.Ε. όπως είναι πλέον ο διακριτικός της τίτλος) ανακοίνωσε την υλοποίηση ενός μεγάλου εύρους έργου, σε συνέχεια της συμφωνίας της με τον Όμιλο ΕΛΤΡΑΚ.

Μία συμφωνία που αφορά τις εργασίες μετασκευής των οχημάτων της ΕΛΤΡΑΚ, δηλαδή τα Caterpillar. Σημειωτέον ότι η ΕΛΤΡΑΚ, μέρος του Ομίλου CP Holdings, είναι ο επίσημος dealer του κορυφαίου οίκου μηχανημάτων και εξοπλισμού Caterpillar στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

«Η συνεργασία αυτή είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει αρκετούς μήνες τώρα σε επίπεδο αναδιοργάνωσης, αναμόρφωσης και εξέλιξης των εγκαταστάσεων που παραλάβαμε. Το όραμά μας για την ΕΛΒΟ είναι να ανακτήσει τις μοναδικές της δυνατότητες σε επίπεδο υποδομών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων , ως μια πρωτοπόρος βιομηχανική μονάδα που μπορεί να έχει ενεργό ρόλο ως εξειδικευμένος υπεργολάβος στα ειδικού τύπου οχήματα. Ευελπιστούμε ότι αυτή η συμφωνία με την ΕΛΤΡΑΚ θα αποτελέσει την αρχή μιας στρατηγικής μακροχρόνιας συνεργασίας» σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος.

«Σε μόλις δέκα μήνες από τη μεταβίβαση της εταιρείας στην κοινοπραξία, πετύχαμε να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν έργα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων. Έχουμε επενδύσει σημαντικά σε εξοπλισμό, υποδομές, σε προσλήψεις προσωπικού, ενώ αναπτύσσουμε συνεργασίες με τοπικούς προμηθευτές από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σταθερά, οργανωμένα και συγκροτημένα, η ΕΛΒΟ θα ανακτήσει το ρόλο που είχε ως η κορυφαία Ελληνική βιομηχανία οχημάτων, και θα διευρύνει το αποτύπωμά της, εντός και εκτός της χώρας», δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΣ, κα. Orly Katsav.

«Ο Όμιλος ΕΛΤΡΑΚ αλλά και εγώ, προσωπικά, είμαστε βέβαιοι ότι το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας των μηχανημάτων Caterpillar, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της ΕΛΒΟ, θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα επιτυχίας, τόσο για το συγκεκριμένο έργο, όσο και για μελλοντικές συνεργασίες.», δήλωσε η κα Natasha Covas– Kneiss, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΤΡΑΚ.

Η νέα εποχή

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2021, η εταιρεία, σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, μεταβιβάστηκε στην Κοινοπραξία των εταιρειών SK Group & Plasan. Με έδρα τη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛΒΟ 2020 εκτείνεται σε μια έκταση 273.000 τ.μ. συνολικά, εκ των οποίων τα 66.000 τ.μ. είναι στεγασμένες μονάδες παραγωγής, δοκιμών και αποθήκευσης, κατατάσσοντάς την μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών αυτού του τύπου στη Νότια Ευρώπη. Το αντικείμενό της αφορά σε εργασίες ειδικών προσαρμογών, αναβαθμίσεων, επισκευών και δοκιμών, παντώς τύπου τροχοφόρων ή ερπυστριοφόρων οχημάτων ειδικού σκοπού, για πολιτική ή στρατιωτική χρήση.

Σε ο,τι αφορά τους νέους μετόχους της, το SK Group είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός αμυντικός όμιλος στο Ισραήλ, με εγκαταστάσεις σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Ασία, Λατινική Αμερική και πλέον στην Ευρώπη στην ΕΛΒΟ. Εξάγει σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, έχει εμπειρία στην ιδιωτικοποίηση και στη μεταφορά τεχνολογίας, ενώ επενδύει σε R&D και νέες τεχνολογίες. Μεταξύ άλλων το Group περιλαμβάνει την εταιρεία IWI- έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές πυροβόλων και φορητών όπλων, την Meprolight — μια παγκόσμια δύναμη σε ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και εφαρμογές λέιζερ, την Camero-Tech- παγκόσμια πρωτοπόρο στις λύσεις Sense-Through-The-Wall (STTW), την Uni-Scope — με ευρεία εμπειρία στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση περισκοπίων για θωρακισμένα οχήματα, την , Israel Shipyards- με αντικείμενο την κατασκευή και επισκευή εμπορικών και πολεμικών πλοίων και ένα διεθνές λιμάνι, και πολλά άλλα.

Η Plasan από την άλλη είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα εφαρμογών επιβίωσης και θωράκισης για τις Ένοπλες Δυνάμεις και Δυνάμεις Ασφαλείας. Προσφέρει μια ποικιλία παροχών προστασίας οχημάτων, περιλαμβανομένων προηγμένων θωρακίσεων αμαξωμάτων, όπως η οικογένεια οχημάτων SandCat και άλλα θωρακισμένα τακτικά οχήματα. Οι ολοκληρωμένες δυνατότητές της περιλαμβάνουν σχεδιασμό, ανάπτυξη, προσομοίωση, δοκιμή, παραγωγή και ολοκλήρωση.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: