Ελβετία: Την απέλυσαν γιατί χρησιμοποίησε το Facebook ενώ ήταν άρρωστη

Ελβετία: Την απέλυσαν γιατί χρησιμοποίησε το Facebook ενώ ήταν άρρωστη

Ελβετίδα απολύθηκε όταν ο εργοδότης της παρατήρησε ότι χρησιμοποιούσε το ενώ απουσίαζε από την δουλειά της με την δικαιολογία ότι ήταν υπερβολικά άρρωστη για να χρησιμοποιήσει υπολογιστή.
Η γυναίκα, της οποίας το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, είχε ημικρανία και είχε πει στην εταιρεία της, τον ασφαλιστικό όμιλο Nationale Suisse, ότι έπρεπε να παραμείνει ξαπλωμένη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Η εταιρεία υποστήριξε ότι όταν ανακάλυψε πως η υπάλληλός της χρησιμοποιούσε το Facebook στη διάρκεια της αναρρωτικής της άδειας, έχασε την εμπιστοσύνη της σε αυτή και την απέλυσε.

Η απολυμένη, που είναι από τη Βασιλεία, υποστηρίζει ότι είναι αθώα. Μιλώντας στην ελβετική εφημερίδα «20 Minuten» είπε ότι μπήκε στο ίντερνετ από το της ενώ ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι ένας συνάδελφος πρόσeξε κατά τύχη ότι χρησιμοποιούσε το ίντερνετ ενώ δήλωνε άρρωστη και κατηγόρησε τη Nationale Suisse ότι την κατασκόπευε. Είπε ότι η εταιρεία είχε δημιουργήσει έναν πλασματικό χαρακτήρα στο Facebook ο οποίος είχε γίνει «φίλος» της, επιτρέποντας στη Nationale Suisse να παρακολουθεί τις δραστηριότητές της online. Οι υποψίες της φούντωσαν ότι ο «φίλος» της εξαφανίστηκε αιφνιδίως αμέσως μετά την απόλυσή της.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ακολούθησε την εξής απλή λογική: ότι όσοι είναι αρκετά καλά για να χρησιμοποιήσουν το Facebook όταν υποφέρουν από ημικρανία είναι και αρκετά καλά για να εργαστούν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook εμπλέκεται σε τέτοιου είδους αμφιλεγόμενες υποθέσεις σε χώρους εργασίας. Μερικές εταιρείες έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση σε αυτό ενώ άλλες έχουν απολύσει εργαζομένους λόγω σχολίων που ανάρτησαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον χώρο εργασίας τους

 

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: