«Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική»

Στους 540 φτάνουν οι διασωληνωμένοι στη χώρα μας εν μέσω του δεύτερου κύματος πανδημίας και του lockdown, που όπως φαίνεται δεν θα αρθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. «Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Τουχτίδης, Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Όπως παραδέχτηκε η προηγούμενη εφημερία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έδειξε ότι θα αναγκάσει το ιατρικό προσωπικό να φτάσει σε αυτά τα σημεία.

«Ευτυχώς δεν αναγκαστήκαμε να κάνουμε επιλογή, οι πιέσεις που δεχτήκαμε βέβαια μας ανάγκασαν να ανοίξουμε δύο ακόμη χειρουργικές αίθουσες ως αίθουσες διαχείρισης περιστατικών διασωληνωμένων. Ευτυχώς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να μην τεθούν τέτοια διλλήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κος Τουχτίδης» είπε. Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση πως ένα τέτοιο σενάριο δεν θα ήταν απίθανο εάν δεν είχε επιβληθεί lockdown.

«Aυτή τη στιγμή στο Παπαγεωργίου υπάρχουν 44 ασθενείς στις ΜΕΘ με την ελπίδα ότι σήμερα θα αδειάσει μια κλίνη» εξήγησε. “Οσον αφορά τις απλές κλίνες αυτές φιλοξενούν 176 ασθενείς και ενώ αναμένεται να υπάρξει εξιτήρια από αυτές, εκτιμάται πως θα χρειαστεί να αναπτυχθούν 2 ακόμα κλινικές με μορφή COVID καθώς η εφημερίδα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δίνει περί τις 50-60 εισαγωγές ασθενών με κορονοιό κάθε φορά.

Αναφορικά με το πόσοι από τους ασθενείς κορονοιού χρειάζονται διασωλήνωση, ο κ. Τουχτίδης υπογράμμισε πως αυτό κάθε φορά κρίνεται στη συνέχεια.

«Μπορεί να διασωληνώνονται 4-5 ανά εφημερία αλλά η επομένη δείχνει ότι επιβαρύνονται οι ασθενείς αυτοί , καταρρέουν αναπνευστικά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: