Έλον Μασκ: Με πάνες θα γυρίσουν στη Γη οι αστραναύτες της κάψουλας Dragon λόγω διαρροής στην τουαλέτα

Η διαρροή στην τουαλέτα προέκυψε κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού διαστημικού τουρισμού της SpaceX, τον Σεπτέμβριο — Οι τέσσερις αστροναύτες χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού 

Επιστρέφοντας στην Γη με την κάψουλα Dragon της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ, «SpaceX», το τετραμελές πλήρωμα θα πρέπει να φορέσει πάνες, καθώς τα υδραυλικά της διαστημικής βολίδας παρουσίασαν πρόβλημα.

Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, σε συνεργασία με τη ΝΑSA, φιλοδοξεί να λύσει τάχιστα το πρόβλημα διαρροών από την τουαλέτα της διαστημικής βολίδας, το οποίο οφείλεται στην αποκόλληση ενός μικρού σωλήνα, κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού διαστημικού τουρισμού της SpaceX, τον Σεπτέμβριο.

Aυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ούρα των αστροναυτών να διαρρεύσουν στο δάπεδο.

Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της SpaceX Ουίλιαμ Γκερστενμάιερ, η διαρροή δεν έγινε αντιληπτή από όσους συμμετείχαν στην πρώτη αποστολή, αλλά εντοπίστηκε μετά την επιστροφή τους.

Έκτοτε η διαστημική εταιρεία SpaceX πραγματοποιεί διαρκείς ελέγχους και στην άτρακτο που θα μεταφέρει αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν προκληθεί δομικές ζημιές στη βολίδα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών.

Οι τέσσερις αστροναύτες χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Όπως αναφέρει το CNN, οι αστροναύτες Shane Kimbrough και Megan McArthur από τη NASA, ο Γάλλος αστροναύτης Thomas Pesquet από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και ο Akihiko Hoshide από την Ιαπωνία, θα επιστρέψουν στη Γη φορώντας πάνες καθώς η κάψουλα Crew Dragon θα έχει μία μη λειτουργική τουαλέτα.

Η ημερομηνία της επιστροφής των αστροναυτών δεν έχει ακόμη οριστεί από τη NASA..

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: