Έλον Μασκ: Καλύπτει τα έξοδα των υπαλλήλων της Tesla που θέλουν να ταξιδέψουν σε πολιτείες που επιτρέπεται η άμβλωση

Την Παρασκευή, αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Disney, Paramount, JPMorgan Chase και άλλων ενημέρωσαν τις υπαλλήλους τους ότι θα καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού εκτός πολιτείας για όσες θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση —  Το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε προηγούμενη απόφασή του, που χρονολογείται στο 1973, με την οποία δινόταν το δικαίωμα στις γυναίκες να αποφασίζουν διακοπή της κύησης

Η Tesla δεσμεύτηκε να καλύψει όλα τα έξοδα των υπαλλήλων της που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε πολιτεία που επιτρέπεται η άμβλωση, μετά την μετεγκατάσταση του εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Τέξας.

Μπορεί οι συντηρητικοί να χαιρέτησαν πριν από λίγο καιρό την την απόφαση του Έλον Μάσκ να «αγοράσει» το Twitter και τη δέσμευσή του να αλλάξει τις πολιτικές ελέγχου του περιεχομένου του, δίνοντας ακόμα και την δυνατότητα στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να επιστρέψει στον αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο η πολιτική της εταιρίας του Νοτιοαφρικανού δισεκατομμυριούχου σχετικά με τις αμβλώσεις έρχεται πλέον αντιμέτωπη με τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά και με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ανέτρεψε την Παρασκευή (24/6) την απόφαση ορόσημο του 1973 που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Η Tesla ήταν μεταξύ πολλών εταιρειών που ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει πρόσθετα ιατρικά οφέλη σε εργαζόμενους που αναγκάζονται να ταξιδέψουν εκτός πολιτείας για να ζητήσουν άμβλωση.

Την Παρασκευή, αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Disney, Paramount, JPMorgan Chase και άλλων ενημέρωσαν τις υπαλλήλους τους ότι θα καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού εκτός πολιτείας για όσες θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση.

Το Τέξας είναι επίσης μία από τις 13 πολιτείες που έχουν ψηφίσει τον λεγόμενο «νόμο ενεργοποίησης» που επιβάλλει γενική απαγόρευση των αμβλώσεων, ενώ η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ανοίγει την πόρτα σε ακόμα 23 πολιτείες να ποινικοποιήσουν τις αμβλώσεις.

Η Tesla είπε στην «Έκθεση επιπτώσεων» του 2021 που κυκλοφόρησε τον Μάιο ότι επέκτεινε το πρόγραμμα Safety Net και τις προσφορές ασφάλισης υγείας πέρυσι για να συμπεριλάβει «ταξιδιωτική υποστήριξη και διαμονή για όσους μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που δεν είναι διαθέσιμες στην πατρίδα τους».

Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στοχεύουν σε εταιρείες που προσφέρουν να βοηθήσουν τις γυναίκες που αναζητούν αμβλώσεις σε πολιτείες με λιγότερο περιοριστικούς νόμους.

Ο Ρεπουμπλικάνος εκπρόσωπος της Πολιτείας του Τέξας, Μπρίσκο Κέιν, είπε ότι θα πρότεινε νομοθεσία που θα απαγορεύει στις τοπικές κυβερνήσεις της πολιτείας να συναλλάσσονται με οποιαδήποτε εταιρεία που παρέχει ταξιδιωτικά προνόμια σε υπαλλήλους που ζητούν αμβλώσεις.

Σε εθνικό επίπεδο, ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο εισήγαγε ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε στις εταιρείες να διεκδικούν φορολογικές εκπτώσεις για τέτοιες δαπάνες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: