Έλον Μασκ: Εβδομάδες πριν κάνει το 2ο παιδί με την Grimes, απέκτησε δίδυμα με άλλη γυναίκα

Η μητέρα είναι μια 36χρονη Καναδή, απόφοιτος του Γέιλ και κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας του μεγιστάνα, Neuralink

Λίγες μόλις εβδομάδες προτού γεννηθεί μέσω παρένθετης μητέρας το δεύτερο παιδί του Έλον Μασκ με τη νεαρή τραγουδίστρια Grimes, μια άλλη γυναίκα έφερνε στον κόσμο τα δίδυμα μωράκια της με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, αποκάλυψαν δικαστικά έγγραφα που είδαν εχθές το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Insider, τον περασμένο Νοέμβριο ο CEO της Tesla απέκτησε δίδυμα με την 36χρονη Σιβόν Ζίλις, επιχειρησιακή διευθύντρια σε μια άλλη εταιρεία του, τη Neuralink, που αναπτύσσει εμφυτεύσιμες διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι ο 51χρονος πολύτεκνος δισεκατομμυριούχος δεν έχει μόνο 7 παιδιά, όπως πιστευόταν μέχρι πρόσφατα, αλλά… εννέα.

Ο Μασκ και η Ζίλις κατέθεσαν επίσημη αίτηση τον περασμένο Απρίλιο να αλλάξει το όνομα των διδύμων ώστε «να αποκτήσουν το επίθετο του πατέρα τους και εκείνο της μητέρας τους να ενσωματωθεί στο μεσαίο όνομά τους» αναφέρει το ρεπορτάζ του site, που χρησιμοποιεί ως πηγή δικαστικά έγγραφα. Τα μωράκια γεννήθηκαν λίγες μόλις εβδομάδες προτού έρθει στον κόσμο το δεύτερο μωράκι του Μασκ με την μουσικό Κλερ Μπουσέ (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Grimes) τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Ζίλις, που γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά, γνώρισε τον Μασκ μέσω της OpenAI, της ΜΚΟ που ίδρυσε ο 51χρονος το 2015 και ασχολείται με την έρευνα στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Σπούδασε Οικονομικά και Φιλοσοφία στο Γέιλ, όπου είχε ξεχωρίσει και για τις επιδόσεις της στην πανεπιστημιακή ομάδα χόκεϊ επί πάγου.

Το 2015, η Ζίλις συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes με τα 30 πρόσωπα κάτω των 30 ετών που ξεχωρίζουν στον κλάδο του Venture Capital και το 2017 της δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στην Tesla.

Πέρυσι, η Ζίλις χαιρέτισε την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να εργαστεί ως στέλεχος σε νεοφυή επιχείρηση της Σίλικον Βάλεϊ ποστάροντας μια φωτογραφία που είχαν βγει οι δύο τους το 2015, όταν της είχε ζητηθεί να τον ενημερώσει αναφορικά με τις τεχνολογικές startup.


H Ζίλις εργάζεται επί του παρόντος ως επιχειρησιακή διευθύντηρια και επικεφαλής ειδικών πρότζεκτ στη Neuralink. Το όνομά της έχει ακουστεί ανάμεσα στα στελέχη που μπορεί να εμπιστευτεί ο Μασκ για να αναλάβουν σημαντικές θέσεις στην Twitter αφού ολοκληρωθεί η εξαγορά της, ύψος 44 δισ. δολαρίων. Το 2020, η Ζίλις πόσταρε ένα tweet υπερασπιζομενη την απόφαση του Έλον Μασκ να μεταφέρει την Tesla εκτός Καλιφόρνια, εξαιτίας περιορισμών για την Covid-19. Νωρίτερα, μια Αμερικανίδα πολιτικός, η Λορένα Γκονάλες Φλέτσερ, είχε γράψει σε ανάρτησή της: «Να πάει να γ@@@θεί ο Έλον Μασκ».

«Αυτό με θλίβει. Κανείς δεν είναι τέλειος αλλά δεν έχω γνωρίσει ποτέ κάποιον που να αγωνίζεται πιο σκληρά για το μέλλον της ανθρωπότητας με προσωπικές θυσίες, και να το κάνει μάλιστα ακούραστα για δεκαετίες. Όλοι έχουν το δικαίωμα της γνώμης τους αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος που να σέβομαι και να θαυμάζω πιο πολύ» είχε γράψει τότε για τον μελλοντικό… πατέρα των παιδιών της.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: