Ελληνοτουρκικά: Τούρκος αναλυτής στοχοποιεί τον Φλώρο για τις επισκέψεις σε «αποστρατιωτικοποιημένα» νησιά

Πρόσφατα εμφανίστηκε βέβαιος πως η Τουρκία «θα κάνει σίγουρα κάπου κάτι», εννοώντας στρατιωτικό χτύπημα στο Αιγαίο και πως «και με το αίμα μας θα τα καταστρέψουμε τα ελληνικά Rafale». Τώρα στοχοποιεί τον A/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, λόγω της πρόσφατης επίσκεψής του σε Χίο, Οινούσσες, Παναγιά και Ψαρά

Ο λόγος για τον ειδικό σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας Αμπντουλλάχ Αγάρ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα «συναγωνίζεται» συναδέλφους του, αναλύοντας ακραία σενάρια κατά της Ελλάδας.

Μιλώντας σε πάνελ εκπομπής του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global, με θέμα μεταξύ άλλων τις δυνατότητες του νέου πυραύλου «Tayfun» να πλήξει και την Ελλάδα, ο Αγάρ ειρωνεύτηκε τον Α/ΓΕΕΘΑ για την πρόσφατη φωτογράφισή του με στρατιώτες στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Ψαρών, ανάμεσά τους και έναν στρατιώτη — μάγειρα.


«Επιτρέψτε μου να κάνω μία μικρή ειρωνεία. Αν προσέξετε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας, διακρίνεται εκεί πέρα ένας μάγειρας στρατιώτης που φορά λευκή ποδιά. Μήπως έσφαξαν κάποιο κουρμπάνι εκεί, μήπως δηλαδή ο ίδιος πήγε εκεί να σφάξει κάποιο κουρμπάνι; Πρέπει να το δούμε αυτό, πρέπει να δούμε τι έσφαξαν. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου πρέπει να αντιληφθεί καλά πως ο πόλεμος δεν μοιάζει με τη φωτογράφιση με στρατιώτες με λευκή ποδιά» δήλωσε ο Τούρκος ειδικός, απειλώντας τον πως εάν συνεχίσει να φωτογραφίζεται με στρατιωτικές φρουρές σε νησιά που η Τουρκία θεωρεί «αποστρατιωτικοποιημένα» τότε «ενδεχομένως θα υποχρεωθεί να υποστεί και τις συνέπειες».


Ανέφερε συγκεκριμένα «ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας δεν είναι ένας αρχηγός Γενικού Επιτελείου που έχει δει πόλεμο. Θεωρητικά μελετά τον πόλεμο, και από την άλλη κινείται με μία βασική ασθένεια που υπάρχει στους στρατιωτικούς και η οποία όταν δεν ελέγχεται μπορεί να οδηγήσει μία χώρα στην καταστροφή. Αν συνεχίσει να φωτογραφίζεται και να προκαλεί πολύ σοβαρές χώρες όπως η Τουρκία, τότε ενδεχομένως θα υποχρεωθεί να υποστεί και τις συνέπειες» κατέληξε ο Αγαρ, έχοντας πίσω του χάρτη με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και τις αποστάσεις τους από τα Μικρασιατικά Παράλια.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: