Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: Θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τους Έλληνες, περιμένουμε το ίδιο και από αυτούς

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, με ειρηνικές μεθόδους» είπε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Έριξε τους τόνους ο Χουλουσί Ακάρ απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε σύγκριση με την «επιθετική» ρητορική των προηγούμενων ημερών.

Κατά την παρουσία του στο Πανεπστήμιο Ερσιγές στην πόλη Καϊσέρι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ρωτήθηκε για «τις ασκήσεις και τις δραστηριότητες της Ελλάδας στη Μεσόγειο», δίνοντας την ακόλουθη απάντηση: «Είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες γι’ αυτό. Αναμένουμε κι από τους Έλληνες γείτονές μας να είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Όπως λέγαμε πάντα, δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα ούτε τα εδάφη κανενός. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέρονται και τα συμφέροντα τα δικά μας και της «τδβκ» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Ακόμη, ο Ακάρ μίλησε και για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο Ερσιγές με την ονομασία «Turkovac», λέγοντας πως «το εγχώριο εμβόλιο που αναπτύχθηκε κατά του Covid-19 και του οποίου οι μελέτες Φάσης 3 συνεχίζονται, είναι ένα ιστορικό επίτευγμα του πανεπιστημίου μας. Αποτελεί σύμβολο υπερηφάνειας για την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη χώρα μας».



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: