Ελληνικό #metoo: Στην εισαγγελία διαβιβάζεται η δικογραφία σε βάρος ηθοποιού του περιβάλλοντος Λιγνάδη

Τραγουδιστής — ηθοποιός είχε καταθέσει για τον σκηνοθέτη στον εισαγγελέα

Καταιγιστικές αναμένονται και τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις από το «μέτωπο» της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή καταγγελίες και μηνύσεις για σeξουαλική κακοποίηση. Πλέον, μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη με ένταλμα που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές, μια ακόμη υπόθεση οδηγείται -και μάλιστα άμεσα- προς το τελικό στάδιο κατά το οποίο οι εισαγγελείς θα κρίνουν αν θα προχωρήσουν ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Η συγκεκριμένη δικογραφία αφορά σε ηθοποιό ο οποίος φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και για αυτή διενεργείται μέχρι στιγμής προανάκριση με εισαγγελική εντολή. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δικογραφία αυτή αναμένεται να επιστρέψει άμεσα, ενδεχομένως και αύριο, στην εισαγγελία καθώς η προανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση. Στη συνέχεια, η εισαγγελία σταθμίζοντας το αποδεικτικό υλικό που θα έχει συγκεντρωθεί θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες της.

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, η Δικαιοσύνη και σε αυτή την περίπτωση θα κινηθεί γρήγορα προκειμένου να προλάβει προθεσμίες καθώς το αδίκημα του βιασμού για το οποίο καταγγέλλεται ο ηθοποιός φέρεται να βρίσκεται στο όριο της παραγραφής.

Να σημειωθεί ότι την μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού έχει καταθέσει ο 38χρονος Δημήτρης Άνθης, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για την σeξουαλική κακοποίηση που υπέστην. Στον ηθοποιό αυτόν άλλωστε έχει αναφερθεί και ο Νίκος Σ. κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής συνέντευξής που είχε παραχωρήσει στην ιστοσελίδα «2020mag.gr» όπου και είχε αποκαλύψει τη δίκη του βάναυση σeξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο σήμερα σκηνοθέτη.

Όπως είχε αναφέρει ο Νίκος Σ., ο ηθοποιός βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και έδειχνε «σαν να εκτελούσε εντολές του» ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις του, ήταν δηλαδή και εκείνος θύμα του σκηνοθέτη. Μόνο που ο 38χρονος Δ. Άνθης αναγνώρισε στο πρόσωπο του άνδρα αυτού τον δικό του θύτη. Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο κ. Άνθης, ο άνθρωπος αυτός που βρίσκονταν μαζί με τον Νίκο Σ. στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη τον κακοποίησε σeξουαλικά και γλύτωσε από εκείνον μόνον όταν χτύπησε το τηλέφωνο του και ο ίδιος βρήκε μια ευκαιρία να ξεφύγει.

Η δικογραφία για Λιγνάδη

Και ενώ αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, πληροφορίες αναφέρουν πως στη δικογραφία που είχαν σχηματίσει οι εισαγγελικές αρχές για τη δράση του, περιλαμβάνεται και κατάθεση τραγουδιστή — ηθοποιού, ο οποίος δεν υπήρξε θύμα του σκηνοθέτη, αλλά τον γνώριζε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το προφίλ του Δημήτρη Λιγνάδη σε γενικότερο πλαίσιο.

Πάντως σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του σκηνοθέτη, εφόσον υπάρξουν και άλλες μηνύσεις στο μέλλον από τυχόν άλλα θύματα του κατηγορούμενου, αυτές θα διαβιβάζονται στην 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται τη σχετική δικογραφία.

Την Τετάρτη η κατάθεση Τσαρούχα στον εισαγγελέα

Εν τω μεταξύ, το σύνολο των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αναμένεται να παραδώσει εν τέλει ο Πασχάλης Τσαρούχας στις εισαγγελικές αρχές, ως πλέον αρμόδιος υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ.

Ο κ. Τσαρούχας, ο οποίος έχει δηλώσεις πως οι καταγγελίες αυτές είναι περίπου 1000, έχει κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελία την ερχόμενη Τετάρτη. Σήμερα στην εισαγγελία προσήλθε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε αναρμόδιος να διαβιβάσει τους φακέλους των καταγγελιών στις εισαγγελικές αρχές και για αυτό φέρεται να παρέπεμψε τους εισαγγελείς στον κ. Τσαρούχα. Πάντως οι φάκελοι με τις καταγγελίες αυτές θα ελέγχουν από την εισαγγελία αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα για όσες από κριθεί ότι δεν υφίστανται ζητήματα παραγραφής, αξιοπιστίας, κ.λπ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: