«Ελληνικό ερευνητικό σκάφος έφτασε έξω από το Κουσάντασι»


Τη δημιουργία κλίματος που θα αναγκάσει την Ελλάδα να υποχωρήσει από οποιαδήποτε αξίωση στο Αιγαίο επιχειρεί η Τουρκία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα philenews.com, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Τουρκική Ακτοφυλακή τέθηκε σε συναγερμό, ύστερα από την εμφάνιση ελληνικού ερευνητικού σκάφους -το οποίο δεν κατονομάζουν- θεάθηκε να παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα στον κόλπο του Κουσάντασι.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το ελληνικό σκάφος προερχόμενο από τη Σάμο, αφού έπλευσε πρώτα στα διεθνή ύδατα, στη συνέχεια κινήθηκε στον κόλπο του Κουσάντασοι, πραγματοποιώντας έρευνες εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι οι συντεταγμένες του σκάφους της Ελλάδας έχουν καταχωρηθεί και το πλοίο παρακολουθείται από ραντάρ έρευνας επιφανείας στα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, με την εμφάνιση των τουρκικών σκαφών της Ακτοφυλακής, το ελληνικό πλοίο εξήλθε των τουρκικών χωρικών υδάτων και εισήλθε ξανά στα διεθνή ύδατα. Τα τουρκικά δημοσιεύματα συνδέουν το γεγονός της εμφάνισης του ελληνικού ερευνητικού σκάφους με την προσπάθεια της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., κάτι που -όπως σημειώνεται- έχει ξεκόψει η  Άγκυρα, απειλώντας με στρατιωτικά μέτρα εάν συμβεί.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: