Ελληνική πρωτιά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Microsoft Office Specialist στη Νέα Υόρκη – Διακρίσεις για τρεις μαθητές

Στην πρώτη θέση αναδείχθηκε η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Microsoft Office Specialist που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη.

Ο Έλληνας μαθητής της γ’ λυκείου από την Αθήνα Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Microsoft PowerPoint, ενώ και τα άλλα δυο μέλη της ελληνικής ομάδας που συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό κατέλαβαν σημαντικές θέσεις.

Αναλυτικότερα, ο 15χρονος Χρήστος Κιοφτετζής από την Καβάλα κατέλαβε την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στο Microsoft Excel και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, ενώ ο 13χρονος Νίκος Σκιαδάς από την Σπάρτη κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Microsoft Excel Word.

Προκειμένου να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό, οι μαθητές πιστοποιήθηκαν αρχικά στο Microsoft Office Specialist προκειμένου να επιδείξουν τη γνώση τους στις εφαρμογές όπου διαγωνίστηκαν και στη συνέχεια συμμετείχαν στους περιφερειακούς διαγωνισμούς που έγιναν στην Ελλάδα στις αρχές του καλοκαιριού.

Σε αυτούς, οι τρεις Έλληνες μαθητές κατέλαβαν όλοι την 1η θέση, ο καθένας στην κατηγορία όπου διαγωνίζονταν και προκρίθηκαν στον τελικό γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Στον τελικό διαγωνισμό στη Νέα Υόρκη προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν 155 μαθητές από πενήντα διαφορετικές χώρες. Στους εθνικούς προκριματικούς γύρους συμμετείχαν συνολικά 850.000 μαθητές, ηλικίας από 13 έως 22 ετών, από 119 χώρες από όλο τον κόσμο, όπου συναγωνίστηκαν με τους συμμαθητές τους για να αποδείξουν τις ανώτερες δεξιότητές τους στις εφαρμογές Word, Excel και PowerPoint.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: