Ελληνική πατέντα: Μετέτρεψαν μηχανάκι σε λιμουζίνα στην Ηλεία

Άφωνοι έμειναν το πρωί της Κυριακής οι θαμώνες των καταστημάτων της κεντρικής πλατείας της Ανδραβίδας όταν έκανε τη εμφάνισή του… το Limo Bike. Και τι ακριβώς είναι αυτό; Είναι ένα μηχανάκι τύπου παπάκι (Honda Cub) που… ούτε λίγο ούτε πολύ… μπορεί να φιλοξενήσει καμιά δεκαριά άτομα στη σέλα του, με μεγάλη άνεση!

Δημιούργημα μιας παρέας νεαρών ο βασικός κορμός της λιμουζίνας – παπάκι είναι ένα (τουλάχιστον) Honda GLX (αν δεν κάνουμε λάθος) το οποίο… μάκρυνε αρκετά ώστε να χωρά όλα αυτά τα άτομα στην τεράστια σέλα του. Φυσικά, για την ασφάλεια των αναβατών, έχουν τοποθετηθεί και οι ανάλογοι μαρσπιέδες για τα πόδια.

Πραγματικά εξαιρετικά δουλειά και αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και τους δημιουργούς του project.

Σε αυτό το σημείο ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε την πλήρη απουσία κάποιας νομοθετικής διάταξης για τα custom οχήματα, μηχανάκια – αυτοκίνητα κ.α. τα οποία δυστυχώς – για έναν πραγματικά ανεξήγητο λόγο στη χώρα μας –  απαγορεύονται!!!

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό, ένα διασκευασμένο όχημα, εάν και εφόσον περάσει τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) και βρεθεί ότι πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, λαμβάνει πινακίδα και κυκλοφορεί κανονικά.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η «παράλειψη» στην Ελληνική νομοθεσία σύντομα θα εξαλειφθεί, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να «ξετυλίξουν» τις σχεδιαστικές και δημιουργικές τους ικανότητες!

(?)

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: