Έλληνας στο Μόναχο «Κρυφτήκαμε στο γκαράζ…»

Στιγμές μεγάλου πανικού έζησαν πολίτες στο Μόναχο, όταν σε στιγμή  μεγάλης αιχμής πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση σε κεντρικότατο σημείο και μάλιστα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο. Ο Φραντζέσκο Έλμι, Ελληνογερμανός που διαμένει στο Μόναχο και εργάζεται σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία δίπλα στο σημείο της επίθεσης μίλησε στο karfitsa.gr για τις στιγμές πανικού που έζησε με συναδέλφους του την ώρα που σχολούσε. 

«Είχαμε μόλις σχολάσει και βρισκόμασταν στο υπόγειο πάρκινγκ της εταιρείας για να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας. Μόλις ακούσαμε πυροβολισμούς ζήσαμε τον απόλυτο πανικό, κόσμος έτρεχε παντού και εμείς μείναμε τρομοκρατημένοι στο πάρκινγκ και μαθαίναμε  όλες τις εξελίξεις από τα κινητά μας. Μόλις μάθαμε ότι ο δράστης ίσως κινείται ακόμα κοντά στην περιοχή, πήραμε όλοι την απόφαση να φύγουμε με τα αυτοκίνητα μας και να φύγουμε από την εθνική οδό. Έχω φτάσει σπίτι ασφαλής αλλά ακόμα δεν συνήλθα από τον πανικό…»

Τον απερίφραστη καταδίκη του για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ύστερα από εντολή του κ. Παυλόπουλου ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης  Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον Γερμανό πρέσβη Πέτερ Σόοφ και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Γερμανό ομόλογό του Γιόαχιμ Γκάουκ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γερμανικό λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του Έλληνα Προέδρου για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο.

Την ίδια ώρα, υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πανηγύριζαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την επίθεση! «Όλη η Ευρώπη είναι στα πόδια μας», αναφέρεται σε ανάρτηση σε φιλοτζιχαντιστικό λογαριασμό του Twitter. «Ευχαριστούμε τον Θεό, μακάρι ο Θεός να φέρει ευημερία στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους» γράφει ένας χρήστης σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στην αραβική γλώσσα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σε έναν λογαριασμό του οποίου οι χρήστες συχνά διατυπώνουν τον ενθουσιασμό τους για τις επιθέσεις που διαπράττει η τζιχαντιστική οργάνωση.»Το Ισλαμικό Κράτος εξαπλώνεται στην Ευρώπη» γράφει ένα άλλο tweet, επίσης γραμμένο στην αραβική γλώσσα, το οποίο αναρτήθηκε σε έναν άλλο λογαριασμό επίσης φίλα προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος.
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις περί ισλαμιστικής τρομοκρατικής ενέργειας»

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις περί ισλαμιστικής τρομοκρατικής ενέργειας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου, σύμφωνα το περιοδικό Focus. «Βρισκόμαστε ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο της έρευνας», εξήγησε ο ίδιος εκπρόσωπος. Στο μεταξύ o δημοσιογράφος της εφημερίδας Bild στο Μόναχο Γιούλιαν Ρέπκε σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για πιθανόν «δεξιά» κίνητρα των δραστών της επίθεσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες…

Το υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε στην κεντρική ιστοσελίδα του (www.mfa.gr) τηλέφωνα επικοινωνίας για πολίτες που βρίσκονται στο Μόναχο ή τους οικείους τους. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Γενικού Προξενείου Μονάχου (00491746744898) και του υπουργείου Εξωτερικών (210-368 1730) και στο email mdk@mfa.gr.

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: