Ελλάδα-Βουλγαρία: Κοινό πρόγραμμα δράσης για τον τουρισμό

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Πρωθυπουργός, Γιώργος Σταθάκης συμμετείχε στη Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας στη Σόφια της Βουλγαρίας, ως μέλος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας της Βουλγαρίας Μποζιντάρ Λουκάρσκι, την Υπουργό Τουρισμού Νικολίνα Ανγκέλκοβα και την Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων Ντενίτσα Νικόλοβα. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την προώθηση των επενδύσεων και του διμερούς εμπορίου, καθώς και την πορεία υλοποίησης των κοινών προγραμμάτων Interreg για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Επίσης, με την ευκαιρία του Συμβουλίου, ο κ. Σταθάκης και η κ. Ανγκέλκοβα υπέγραψαν κοινό πρόγραμμα δράσης για την περίοδο 2016-2018 στον τομέα του τουρισμού. Στόχος της συμφωνίας είναι η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού στη βάση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών τους.

Τα Μέρη, συμφώνησαν να διευκολύνουν τη μετακίνηση μεταξύ των πολιτών τους, ώστε να ενισχυθούν οι σημαντικές τάσεις ενίσχυσης της αμοιβαίας τουριστικής κίνησης. Στο ίδιο πλαίσιο, συμφώνησαν να συνεργαστούν στους τομείς της εθνικής τουριστικής προβολής, ανταλλάσσοντας πρακτικές εμπειρίες και πληροφόρηση, καθώς και στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων.

typosthes.gr-Oikonomia

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: