Ελλάδα: «Πράσινο φως» για τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς;

Σε επιστημονικό πόρισμα που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης, σε συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή.  

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, «υπήρξε ένα πόρισμα επιστημονικό, από μία ομάδα με επικεφαλής την πρόεδρο του ΕΟΦ. Αυτό είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε», σημείωσε και εξήγησε ότι το πρώτο βήμα, σε αυτήν τη κατεύθυνση, είναι να υπάρξει μία κοινή πολιτική απόφαση με το υπουργείο Δικαιοσύνης και να υπάρξει η απαιτούμενη αλλαγή, καθώς «υπάρχει ένας γνωστός πίνακας του ΟΗΕ με την κατάταξη των ουσιών».

Ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για δυνατότητα «νόμιμης υπό προϋποθέσεις φυσικά συνταγογράφησης και κυκλοφορίας φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν εκχυλίσματα κάνναβης κ.λπ.». Ακόμη, συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η πρόσβαση ασθενών, ώστε να έχουν θεραπευτικό όφελος, και η χρήση αυτών των σκευασμάτων, να μην είναι ένα τοπίο παράνομο, άτυπο, το οποίο γίνεται κάτω από το χαλί. «Πιθανόν να χρειαστεί μία νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει αυτή τη διαδικασία, πάντα υπό όρους και με έλεγχο, έτσι ώστε να δώσουμε και αυτήν την αναπτυξιακή δυνατότητα αν θέλετε, στον τομέα της φαρμακευτικής πολιτικής», συμπλήρωσε. 

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: