Ελλάδα και Κύπρος συνδέονται ξανά μετά από δύο δεκαετίες με δρομολόγια πλοίου

Λίγο μετά τις 12:30 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο M/V Daleela, απέπλευσε από το λιμάνι της Λεμεσού, για τον Πειραιά

Ιστορική μέρα χαρακτηρίζεται η σημερινή καθώς η Ελλάδα και η Κύπρος επανασυνδέονται μετά από δύο δεκαετίες με δρομολόγια πλοίου. Η απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης είχε εγκλωβίσει πολλούς Κύπριους που πάσχουν από αεροφοβία στο νησί.

Λίγο μετά τις 12:30 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο M/V Daleela, απέπλευσε από το λιμάνι της Λεμεσού, για τον Πειραιά.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν εντατικές και επίμονες προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν καλύτεροι όροι επιχορήγησης από τις Βρυξέλλες, μετά την αποτυχία του πρώτου διαγωνισμου για εκδήλωση ενδιαφέροντος από ναυτιλιακές εταιρείες.

Ο Κύπριος υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του από την ανταπόκριση του κοινού, καθώς οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και σημείωσε ότι η βασική έγνοια είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πλοίου, το οποίο επιθεωρήθηκε δυο φορές, και επιβεβαιώθηκε το αξιόπλοο του και το γεγονός ότι συνάδει με τα επίπεδα ασφάλειας που προνοούν οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Μεταξύ των δυο επιθεωρήσεων, συνέχισε ο κ. Δημητριάδης, «καταγράφηκε μια σημαντική ανακαίνιση της προσφερόμενης υπηρεσίας, που δεν ήταν υποχρέωση του ανάδοχου (Scandro Holding Ltd), όμως έχει αντιληφθεί πλήρως τη ψυχοσύνθεση των Κυπρίων και νομίζω ότι αυτό που θα βιώσουν οι πρώτοι επιβάτες είναι ένα πλοίο που παρέχει τις δέουσες υπηρεσίες εστίασης, ψυχαγωγίας και διαμονής».

«Αν και οχηματαγωγό επιβατικό, οι επιβάτες μπορούν να βρουν στο πλοίο υπηρεσίες εφάμιλλες με κρουαζιερόπλοια και προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με τα όσα έχω δει», είπε ενώ υπέδειξε πως «οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές, αν διαπιστώσει κανείς τι ισχύει αυτή την περίοδο με άλλους τρόπους μεταφοράς».

Ο Βασίλης Δημητριάδης σημείωσε ακόμη πως, με δεδομένο και την ανταπόκριση επιβατών από την Ελλάδα για χρήση της υπηρεσίας, «εκπληρώνεται ακόμη ένας στόχος, που είναι να δοθεί ώθηση στο θαλάσσιο τουρισμό και ενδεχομένως, αυτή η υπηρεσία να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να τον αναπτύξουμε περαιτέρω».

Στο πρώτο ταξίδι του M/V Daleela επιβιβάστηκαν 173 άτομα, μεταξύ αυτών οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, Βασίλης Δημητριάδης και Σάββας Περδίος, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκε για το όλο εγχείρημα.

Προηγήθηκε τελετή, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ τελετή υποδοχής του πλοίου, στην παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στον Πειραιά.

Το πλοίο θα πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν συνολικά 22 ταξίδια, τέσσερα τον Ιούνιο, οκτώ τον Ιούλιο, επτά τον Αύγουστο και τρία τον Σεπτέμβριο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: