Ελένη Τοπαλούδη: Δρόμος στο Διδυμότειχο παίρνει το όνομα της αδικοχαμένης φοιτήτριας

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης, μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και σημείωσε πως την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Διδυμότειχο στη μνήμη της κόρης του.

Μεταξύ άλλων, έχει προγραμματισθεί να δοθεί το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη σε δρόμο της περιοχής, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου.

Ταυτόχρονα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, την οποία φιλοτέχνησε ντόπιος καλλιτέχνης, που θα τοποθετηθεί σε χώρο μπροστά από το δημαρχείο της πόλης.

Σε αυτό θα χαραχθούν δυο αποφθέγματα όπως ανέφερε ο πατέρας της Ελένης, το ένα θα είναι απόσπασμα από τα λόγια της Εισαγγελέως, Αριστοτελίας Δόγκα, στο Πρωτόδικο και το δεύτερο θα είναι στίχοι από το τραγούδι «Μαύρο Τριαντάφυλλο», που δημιουργήθηκε για την Ελένη σε στίχους και μουσική, Κώστα Γερμανού, με την συμμετοχή Ελένης Δήμου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης «με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους ως αυριανά ενήλικα μέλη της κοινωνίας που θα πάρουν την τύχη της, στα χέρια τους».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: