Ελένη Καρακάση: Η μάχη με τα κιλά, το παιδί που δεν ήρθε, τα οικονομικά προβλήματα και οι Άγριες Μέλισσες

Η Ελένη Καρακάση γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1973. Έχει σπουδάσει στη δραματική σχολή και συγκεκριμένα στη μελοδραματική.

Της: Έπη Τρίμη

Κατέχει δίπλωμα κλασικού τραγουδιού. Έχει πάει στα ωδεία Αθηνών, Αθήναιον – Μαρία Κάλλας και μουσικοί ορίζοντες

Η μάχη με τα κιλά και τα ρούχα από τα παιδικά

«Όταν τελείωσα το σχολείο είχα φτάσει στα 100 κιλά. Ξεκίνησα μια θερμιδομετρική δίαιτα. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια είχα πάει 85 κιλά και έπειτα κοντά στα 70. Με συνεχή δίαιτα είχα φθάσει 49 κιλά. Κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέπτη και έβλεπα τον άνθρωπο που ήταν στα 85 ή 100 κιλά. Δεν διέκρινα πού είχα φτάσει. Δεν παρατηρούσα ότι ήμουν πετσί και κόκαλο. Μου έδειχναν φωτογραφίες και μου έλεγαν «αυτή είσαι» και δεν το πίστευα.

Φαντάσου ότι δεν ήταν καν στο σκαρί μου τα τόσα λίγα κιλά. Αντιλαμβάνεσαι πόσο αδύναμη φαινόμουν. Μέσα σε ένα χρόνο έχασα 36 κιλά. Τη μια χρονιά αρραβωνιαζόταν ο ξάδερφος μου και δεν έβρισκα ρούχα λόγω πάχους και την επόμενη παντρευόταν μια φίλη μου και πάλι λόγω αδυναμίας δεν έβρισκα ρούχο. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν είναι φυσιολογικό. Ψώνιζα πια από τα παιδικά. Δεν ένιωθα καλά με την υγεία μου. Δεν είχα περίοδο, έπεφταν τα μαλλιά μου, είχα τρομερές κρυάδες. Έτρωγα και με έπιαναν σπασμοί. Έμπαινα και έκανα μπάνιο με ζεστό νερό το καλοκαίρι για να έρθει η σωστή θερμοκρασία στο σώμα μου. Έπειτα, κάνοντας εξετάσεις, πήρα ορμόνες για να επανέλθει ο κύκλος μου και άρχισα να παίρνω κάποια κιλά», είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Καρακάση.

«Έμαθα να τρέφομαι σωστά και να προσέχω τον εαυτό μου περίπου στα 40 μου. Σε μια κακή χρονιά, όπου δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, γιατί δεν είχα δουλειά, έβλεπα ότι έπαιρνα κιλά γιατί ξέσπαγα στο φαγητό. Τότε μπήκα στη διαδικασία να πάω στη διαιτολόγο Ισμήνη Λιβανού και να ακολουθήσω το πρόγραμμά της. Με βοήθησε πάρα πολύ. Ίσως ήταν η δική μου στιγμή», προσθέτει η ίδια.

Η επιθυμία για παιδί

«Ο άνδρας μου είναι μουσικός, τραγουδιστής. Γνωριστήκαμε σε δουλειά. Επιδιώξαμε να κάνουμε παιδί, αλλά δεν ήρθε. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ η κρίση. Στα 47 μου βλέπω ότι δυσκολεύομαι για πολλά πράγματα και αυτό είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας και για το θέμα του παιδιού. Δεν έχει φύγει από το μυαλό μου. Ακόμα και αν δεν έρθει με φυσικό τρόπο, σκεφτόμαστε και την υιοθεσία».

Οι οικονομικές δυσκολίες

«Ξέρω τι θα πει να μην έχεις λεφτά, ξέρω τι θα πει να χρωστάς. Το καλοκαίρι ήταν για μένα πολύ δύσκολο. Δεν είναι ότι θα έβγαζα λεφτά, αλλά θα μπορούσα να συντηρηθώ και να βάλω κάτι στην άκρη. Επειδή δεν έγινε η περιοδεία, με τα λεφτά που ήθελα να βάλω στην άκρη, πέρασα το καλοκαίρι και περνάω ακόμα. Παλαιότερα σε μια παραγωγή που δούλευα με πήραν την επόμενη χρονιά και μου πρότειναν έναν μικρότερο ρόλο με τα μισά χρήματα. Μου είπαν ότι είναι μικρότερος ο ρόλος και πως σκέφτηκαν μήπως θέλω να κάνω τη δουλειά για την παρέα», είπε χαρακτηριστικά και πέρασε σε ένα «φλέγον» για εκείνη ζήτημα.

Ο ρόλος στις Άγριες Μέλισσες

Η Ελένη Καρακάση, είπε για τον ρόλο της στο σίριαλ και τα επαγγελματικά της γενικότερα: «Έμαθα ότι για τον ρόλο στις “Άγριες Μέλισσες” είχαν δει κι άλλους ηθοποιούς. Δεν ξέρω ποιες άλλες είδαν, ούτε πώς κατέληξαν σ’ εμένα. Πάντως είμαι άνθρωπος που χτυπάει πόρτες για δουλειά. Πριν μια πενταετία μου είπε ένας δημοσιογράφος ότι κάποιος ο Πέτρος Ζούλιας θα έκανε τρεις δουλειές, μου έστειλε το τηλέφωνο του και αυτοπροτάθηκα».

Όσον αφορά τον ρόλο της στις Άγριες Μέλισσες η Ελένη Καρακάση αποκαλύπτει για τα επόμενα επεισόδια «Η Ρίζω συμπαραστέκεται στη Δρόσω, παρότι ανακαλύπτει την αλήθεια. Είναι ουσιαστικά κοντά της. Την αγαπά πολύ. Για πρώτη φορά φανερώνεται αυτή η πτυχή της. Δείχνει ότι κρατά μυστικά. Παίρνει την απόφαση να σταθεί δίπλα στα κοpίτσια, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή όχι με αυτό που συμβαίνει. Αγαπά και τις τρεις αδελφές Σταμίρη», καταλήγει η ίδια.

Πηγή: newside.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: