Έλεγχοι για τον κορωνοϊό: Πρόστιμα άνω των 455.000 ευρώ και 16 συλλήψεις την Παρασκευή

Η αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις χθες, ενώ κατέγραψε 1.457 παραβιάσεις – Εντοπίστηκαν κορωνοπάρτι σε σπίτια και επιβλήθηκαν κυρώσεις

Πρόστιμα ύψους 455.900€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση, επέβαλαν χθες Παρασκευή οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Συνολικά, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Παρασκευή, 19.02.2021 συνολικά 75.361 ελέγχους και κατέγραψαν 1.457 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (64.416).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων

2. Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)

3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

4. Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δεκαέξι (16) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

2) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας, με επιβολή προστίμου 5.000€ στον ιδιοκτήτη και από 300€ σε τρεις (3) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

3) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000 ευρώ πρόστιμο σε φυσικό πρόσωπο για παραβίαση καραντίνας, στην Περιφέρεια Αττικής.

4) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ατόμου για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊου, στη Θεσσαλονίκη.

5) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο – οβελιστήριο, για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος πελάτη, στον οποίο επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο 300€, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

6) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000€ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος τεσσάρων (4) πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300€ πρόστιμο, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

7) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000€ πρόστιμο σε φυσικό πρόσωπο για παραβίαση καραντίνας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

8) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής εκδήλωσης σε οικία, με επιβολή στους συμμετέχοντες, δεκαεννέα (19) προστίμων των 300€ για μη χρήση μάσκας και είκοσι (20) προστίμων των 300€ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

9) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δέκα (10) συλλήψεις σε ιδιωτική εκδήλωση σε οικία με επιβολή είκοσι (20) προστίμων των 300€, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

10) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης και από 300€ ευρώ πρόστιμο σε πέντε (5) συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

11) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης και από 300€ πρόστιμο σε οκτώ (8) συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

12) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης σε οικία και από 300€ πρόστιμο σε επτά (7) συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στη Θεσσαλονίκη.

13) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

14) Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 14.800€ σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση και παραβίαση των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

15) Η ΕΑΔ επέβαλε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000€ σε κατάστημα διανομής (Delivery-Take away) για παραμονή πελατών εντός καταστήματος, στο Δήμο Αθηναίων.

16) Η ΕΑΔ επέβαλε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ για παραμονή πελάτη εντός του καταστήματος, στο Δήμο Αθηναίων.

17) Η ΕΑΔ επέβαλε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ για μη χρήση μάσκας, στο Δήμο Πατρέων.

Γ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στην περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: