Ελεγκτής του ΟΑΣΘ εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση σε αλλοδαπό επιβάτη [βίντεο]

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στο voria.gr δείχνει έντονη ρατσιστική επίθεση από ελεγκτή του ΟΑΣΘ σε αλλοδαπό επιβάτη.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας που δέχθηκε την επίθεση κατήγγειλε ότι ελεγκτής του είπε να κατέβει από το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο. Εκείνος τότε του ζήτησε να παραμείνει στο λεωφορείο γιατί είχε ένα επείγον ραντεβού στο κέντρο και του έδωσε, καθώς δεν είχε ψιλά, ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ προκειμένου να πληρώσει για το εισιτήριο ή το πρόστιμο. Παράλληλα, του έδωσε και την κάρτα του, σε περίπτωση που γινόταν να πληρώσει ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, πρότεινε στον ελεγκτή, αν δεν ήθελε κάτι από τα παραπάνω, να κατέβουν μαζί στον τερματικό σταθμό, από όπου θα μπορούσε να αγοράσει εισιτήρια ή να κάνει ψιλά και να του δώσει.

Όπως είπε, όμως, ο ελεγκτής αρνήθηκε και του είπε πως «εδώ είναι Ελλάδα» και πως αν δεν έχει ένα ευρώ, θα πρέπει να κατέβει κάτω.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται τους πελάτες τους. Τους φέρονται σαν να είναι σκουπίδια» είπε ο καταγγέλλων.

Το επεισόδιο κατέγραψε ο άνδρας σε βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ελεγκτής να τον απειλεί «ότι θα τον έβαζε σε σπουπιδοτενεκέ», ενώ όταν εκείνος τον κατηγόρησε ότι ελεγκτές κι οδηγός δρουν σαν μαφία του απάντησε: «δεν θα ήμασταν οι τρεις μας, να μην είχε κόσμο, θα σου έλεγα εγώ ποιος είναι μαφία».

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνόδευσε τον άντρα στο αστυνομικό τμήμα και αφού εξακρίβωσε τα στοιχεία του τον άφησε να φύγει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, αναφέρει πως η ενημέρωση που έχει λάβει για το περιστατικό είναι πως ο συγκεκριμένος άνδρας είναι μόνιμος επιβάτης της γραμμής αυτής και κάθε φορά που ελέγχεται εμφανίζεται με ένα χαρτονόμισμα 20 ευρώ.

Ο κ. Σκόδρας επιβεβαίωσε πως κλήθηκε η αστυνομία ενώ πρόσθεσε ότι στη γραμμή αυτή, όπως και σε κάποιες άλλες γραμμές της πόλης, έχει μπει security επειδή δημιουργούνται συχνά φασαρίες ή ζημιές.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: