Ελασσόνα: Αγρότης βρήκε ακέφαλο αρχαίο άγαλμα την ώρα που όργωνε το χωράφι του!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας 78χρονος αγρότης από την περιοχή της Ελασσόνας, καθώς την ώρα που πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του βρήκε ένα… αρχαίο άγαλμα.

“Ξέθαψε” ένα αρχαίο άγαλμα

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, κατά τη διάρκεια του οργώματος, ο αγρότης διαπίστωσε πως το αλέτρι του κάπου “βρήκε”. Αμέσως κατέβηκε από το τρακτέρ και είδε ότι το αλέτρι είχε ξεθάψει από τη γη ένα αρχαίο άγαλμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το άγαλμα, που ξεπερνούσε σε μήκος το ένα μέτρο, ήταν ακέφαλο και αποτύπωνε μία γυναικεία μορφή.

Ενημερώθηκε το υπουργείο Πολιτισμού

Άμεσα ο αγρότης ειδοποίησε τις αρχές, ώστε το άγαλμα να φτάσει στα χέρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Σταυρούλα Σδρόλια, ανέφερε ότι η υπηρεσία θα προχωρήσει στην εξέταση του αγάλματος, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το υπουργείο Πολιτισμού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην περιοχή κατά καιρούς έχουν βρεθεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ οι κάτοικοι ζητούν να αξιοποιηθεί ο χώρος «Καστρί Δολίχης», όπου τοποθετείται η αρχαία Δολίχη έως τα παλαιοχριστιανικά χρόνια. Εκεί, όπου για την ιστορία, έληξε ο Β’ Μακεδονικός, το 196 π.Χ. όταν ο Ρωμαίος Κόιντος Φλαμινίνος νίκησε τον Φίλιππο Β’. Άποικοι από την αρχαία Δολίχη, έκτισαν σε ανάμνηση της πατρίδας τους την Δολίχη στη βόρεια Συρία.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: