Εκτάκτως στη Σάμο αύριο ο Νότης Μηταράκης μετά από τα επεισόδια

Εκτάκτως στη Σάμο αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο κ. Μηταράκης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του νησιού αλλά και με τη διοίκηση της Δομής μεταναστών.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα μεταβεί στο νησί μετά από τα επεισόδια που ξεκίνησαν χθες 26 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα,  φωτιές ξέσπασαν χθες το απόγευμα και το βράδυ, καθώς και σήμερα το πρωί στο κέντρο μεταναστών και προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου.

Οι χθεσινές φωτιές ξέσπασαν στον καταυλισμό αιτούντων άσυλο περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και πήραν σύντομα διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών αλλά και των φιαλών υγραερίου που υπάρχουν μέσα στις σκηνές για μαγείρεμα.

Σήμερα στις 11:00 το πρωί ξέσπασε ξανά φωτιά, αυτή τη φορά στην πτέρυγα ανηλίκων του ΚΥΤ και πήρε και αυτή διαστάσεις, όπως αναφέρει το samos24.gr.Ήδη έχουν καεί 10 οικίσκοι και αρκετές σκηνές.

Σύμφωνα με πληροφορίες παράλληλα με τις φωτιές εκδηλώνονται και συγκρούσεις ανάμεσα σε Αφρικανούς και Αφγανούς που διαμένουν στον καταυλισμό με σημαντικότερη αυτή σήμερα το πρωί με πετροπόλεμο αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο έχουν προσαχθεί επτά άτομα στην Αστυνομία που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια.

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: