Εκτακτη στήριξη της Ελλάδας με 180 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό

Κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Κομισιόν, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε πως θα δοθεί νέα χρηματοδότηση στην Ελλάδα ύψους 180 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό.

Η χρηματοδότηση αφορά στην αναβάθμιση του εμβληματικού «προγράμματος στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» (ΕΣΤΙΑ), μέσω του οποίου παρέχεται βοήθεια στους πρόσφυγες προς εξεύρεση καταλυμάτων σε αστικές περιοχές εκτός των καταυλισμών, καθώς και τακτική χρηματική βοήθεια.

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση βοήθειας της ΕΕ στη χώρα, η οποία συνάδει με την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης για την απομάκρυνση των προσφύγων από τους καταυλισμούς. Με το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα περισσότερες από 23.000 θέσεις στέγασης σε αστικές περιοχές, ενώ εγκαινιάστηκε ένα σύστημα χρηματικής βοήθειας που εξυπηρετεί περισσότερους από 41.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Ο κ. Στυλιανίδης διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό πως η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα είναι συνεχής και αποφασιστική. Στη συνάντηση, που διήρκησε λίγο περισσότερο από μια ώρα, συζητήθηκε το τελευταίο στάδιο στήριξης από τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: