«Έξυπνη» βούρτσα για τα μαλλιά δονείται όταν κάποιος βουρτσίζει πολύ δυνατά

Η L’Oreal παρουσίασε στη CES 2017 στο Λας Βέγκας μια «έξυπνη» βούρτσα για τα μαλλιά, εξοπλισμένη με αισθητήρες, η οποία έχει σκοπό να βοηθά τους χρήστες να βελτιώσουν την τεχνική τους σε ό,τι αφορά το βούρτσισμα των μαλλιών.

Σύμφωνα με το BBC, το Hair Coach, η τιμή του οποίου θα κυμαίνεται γύρω στα 200 δολάρια, περιλαμβάνει ένα μικρόφωνο, ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο μεταξύ άλλων αισθητήρων. Παράλληλα δονείται εάν κάποιος βουρτσίζει πολύ δυνατά.

Το μικρόφωνο καταγράφει τον ήχο τριχών που σπάνε, ενώ οι άλλοι αισθητήρες χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση ενός «προφίλ» αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ο/ η κάτοχος φροντίζει τα μαλλιά του/της.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα αυτά αποστέλλονται μέσω Wi-Fi ή Bluetooth σε μια εφαρμογή. Το λογισμικό τα χρησιμοποιεί για να αξιολογήσει την ποιότητα των μαλλιών και να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις που έχουν διαφορετικές μέθοδοι και ρουτίνες περιποίησης, καθώς και για να συστήσει προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για το μόνο gadget ομορφιάς που παρουσιάστηκε στη CES 2017: Μεταξύ τους, περιλαμβάνονται το S-Skin της Samsung, για την ανάλυση και περιποίηση του δέρματος, το iDerma της Apira (αντιγηραντική μάσκα προσώπου με LED) και το ModiFace Skin AI, μια τεχνολογία augmented reality που αναλύει την κατάσταση του δέρματος του προσώπου μέσω κάμερας πριν προτείνει προϊότα.

Facebook

Twitter

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: