Εξήντα έξι οι νεκροί από την συνετρίβη αεροσκάφος στο Ιράν

Αεροσκάφος της Aseman Airlines, στο οποίο επέβαιναν 66 άτομα, συνετρίβη σήμερα σε ορεινή περιοχή στο νοτιοδυτικό Ιράν. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Aseman Airlines, τόσο οι 60 επιβάτες του αεροπλάνου, όσο και το εξαμελές πλήρωμα έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, το αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ στο νοτιοδυτικό Ιράν, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στη Σαμιρόμ, περίπου 480 χλμ. νότια της ιρανικής πρωτεύουσας.

«Όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών είναι σε συναγερμό» δήλωσε ο ίδιος, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Isna και Fars.

Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς «λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα».

Ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο ιρανικό κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί, και ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.

seleo.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: