Έξι ταινίες με κομψά κοστούμια που φέρουν την υπογραφή διάσημων fashion designers

Από τον Hubert de Givenchy μέχρι την Coco Chanel, αυτοί οι σχεδιαστές δημιούργησαν μερικά από τα πιο εμβληματικά σύνολα για την μεγάλη οθόνη – σίγουρα πρέπει να δεις αυτά τα films αν λατρεύεις την μόδα!

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η μόδα επηρεάζει σημαντικά τον κινηματογράφο. Τα κοστούμια στις ταινίες δίνουν ζωή στους χαρακτήρες που τα φορούν και δίνουν στοιχεία της περιόδου που διαδραματίζεται η ταινία. Πολλοί είναι επίσης οι σχεδιαστές που έγιναν διάσημοι λόγω της επιτυχίας μιας ταινίας και των κοστουμιών της. Ο Hubert de Givenchy, για παράδειγμα, έλαβε διεθνή αναγνώριση μετά το «Breakfast at Tiffany’s». Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να μάθεις τους 6 διάσημους fashion designers που ασχολήθηκαν με το costume designing, ώστε να γίνει το όνομά τους γνωστό σ’ ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

Miuccia Prada – The Great Gatsby (2013)

Η δημιουργική διευθύντρια των Prada και Miu Miu, Miuccia Prada, συνεργάστηκε με την βραβευμένη με Όσκαρ costume designer Catherine Martin και τον σκηνοθέτη Baz Luhrmann, επιλέγοντας 40 διαφορετικά φορέματα από τα αρχεία των Prada και Miu Miu για την ταινία.

Έξι ταινίες με κομψά κοστούμια που φέρουν την υπογραφή διάσημων fashion designers

Oι σχεδιαστές και οι μούσες τους: 8 ζευγάρια που έμειναν στην ιστορία της μόδας

Αν και τα επανασχεδιασμένα φορέματα φορέθηκαν από δευτερεύοντες χαρακτήρες, το party dress που φοράει η Daisy όταν παρευρίσκεται στο πάρτι του Gatsby ήταν μια αναδημιουργία ενός κρυστάλλινου φορέματος που εμπνεύστηκε από το look 33 της συλλογής του οίκου Prada για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2010.

Miuccia Prada – Romeo + Juliet (1996)

Το «The Great Gatsby» δεν ήταν η πρώτη συνεργασία της Prada με τον Baz Luhrmann. Το 1996, η Prada σχεδίασε μερικά από τα κοστούμια για τη διασκευή του Romeo and Juliet. Η σχεδιάστρια κοστουμιών Kym Barret ζήτησε τη βοήθεια της Prada για να δημιουργήσει δύο από τα εμβληματικά πλέον σύνολα: το λευκό φόρεμα της Claire Danes και τα αγγελικά φτερά για το costume party, καθώς και το navy blue κοστούμι γάμου του Leonardo DiCaprio.

Hubert De Givenchy – Breakfast at Tiffany’s (1961)

Στη διάσημη πρώτη σκηνή της ρομαντικής κωμωδίας του Blake Edward, Breakfast at Tiffany’s, η Holly Golightly (την οποία υποδύεται η Audrey Hepburn) βγαίνει από ένα κίτρινο ταξί με ένα cocktail gown, κρατώντας έναν καφέ και ένα κρουασάν στο χέρι της καθώς κοιτάζει τις βιτρίνες του πολυτελούς κοσμηματοπωλείου, Tiffany and Co. Το αμάνικο, μαύρο σατέν φόρεμα έχει γίνει αναμφισβήτητα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δημιουργίες του οίκου Givenchy.

Η αρχική, πιο κοντή εκδοχή του φορέματος δεν φορέθηκε στην ταινία. Τώρα βρίσκεται στα archives του οίκου, ενώ ένα άλλο αντίγραφο βρίσκεται στο μουσείο ενδυμάτων στη Μαδρίτη. Ένα τρίτο πωλήθηκε σε δημοπρασία του Christie’s το 2006 για τιμή 467.200 λιρών.

Pierre Balmain – Και ο θεός έπλασε τη γυναίκα (1956)

Ο Pierre Balmain έχει ντύσει μερικά από τα πιο λαμπερά αστέρια του Old Hollywood, από την Katharine Hepburn μέχρι τη Sophia Loren και την Jane Fonda. Το 1956, δημιούργησε μερικά από τα looks που φόρεσε η Brigitte Bardot στο And God Created Woman του Roger Vadim. Πολύ σeξι αλλά αθώα ταυτόχρονα, τα σύνολα στην ταινία επηρέασαν την glamorous μόδα της δεκαετίας του ’50 και του ’60.

Τα looks που σχεδίασε περιλαμβάνουν ένα shirt dress και ένα κόκκινο wiggle φόρεμα. Οι κομψές γραμμές εξέφρασαν το γυναικείο σώμα με ένα καλόγουστο και ισχυρό τρόπο που ενσάρκωσε την ελεύθερη προσωπικότητα του χαρακτήρα της Bardot.

Coco Chanel – Last Year at Marienbad (1961)

Η Gabrielle Chanel σχεδίασε τα φορέματα που φόρεσε η Delphine Seyrig στην παραγωγή του Alain Renias «Last Year στο Marienbad». Τα κοστούμια που οραματίστηκε ο Renias, θύμιζαν μια πραγματική γκαρνταρόμπα. Η Gabrielle Chanel πρόσφερε μια επιλογή από Haute Couture looks που αντιπροσώπευαν τη σύγχρονη μόδα εκείνης της εποχής. Τα avant-garde κοστούμια παρουσίασαν έναν υπέροχο συνδυασμό στυλ της δεκαετίας του ’20 και του ’60 που ήταν ανάλαφρα αλλά και σοφιστικέ. Σκέψου το σιφόν, στρώσεις από τούλι, λεπτή δαντέλα και εντυπωσιακά φτερά. Φυσικά, υπήρχαν και μερικά little black dresses στην ταινία.

Christian Dior – Stage Fright (1950)

Όταν ο Christian Dior παρουσίασε την πρώτη του συλλογή τον Φεβρουάριο του 1947, οι αστέρες του Χόλιγουντ ενθουσιάστηκαν με τα σχέδιά του, μία από τις οποίες ήταν η Γερμανοαμερικανίδα ηθοποιός, Marlene Dietrich. Πιθανώς μια από τις πιο δημοφιλείς αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής της εποχής, είπε περίφημα στον σκηνοθέτη Hitchcock: «No Dior, no Dietrich», όταν διαπραγματευόταν τον ρόλο της στην ταινία.

Αυτό πυροδότησε την εκπληκτική συνεργασία, όπου ο Dior δημιούργησε μια glamourous, κομψή και σοφιστικέ γκαρνταρόμπα για την χαρακτήρα της Dietrich, Charlotte Inwood. Τα σύνολα που θύμιζαν το «New Look» με την τονισμένη μέση και φουντωτή φούστα, ήταν απλά μαγικά.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @romeo_and_juliet_1996

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Fashion in cinema – Τα αψεγάδιαστα office looks που ξεχωρίσαμε σε αυτές τις 8 ταινίες

To Sex And The City επέστρεψε και αυτά είναι τα best fashion moments από τα πρώτα δύο επεισόδια

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: