Εξετάζεται το αίτημα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής

Εξετάζεται το αίτημα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής

Εξετάζεται το αίτημα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής

Το αίτημα για μεταφορά της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής από την δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού σε άλλο χώρο αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης του δικαστηρίου.

Άλλωστε, και για σήμερα έχουν οργανωθεί συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων αλλά και κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην διεξαγωγή της δίκης στην πόλη τους.

Ήδη, η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, στις 20 Απριλίου, παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου ωστόσο υπογράμμισε ότι την δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να γίνει αλλαγή δικαστικής αίθουσας.

Οι πληροφορίες θέλουν να έχει αποφασιστεί η κατασκευή καταλληλότερου χώρου δίπλα στο Εφετείο ο οποίος και θα μπορέσει, από το Φθινόπωρο, να φιλοξενήσει την δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και άλλες με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων.

Πάντως, παρέμβαση στο δικαστήριο επιθυμούν να κάνουν εκπρόσωποι τοπικών αρχών της περιοχής προκειμένου να επαναλάβουν τα προβλήματα που δημιουργεί η διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό με δεδομένο ότι δίπλα βρίσκονται σχολεία οι μαθητές των οποίων σε λίγες ημέρες ξεκινούν τις εξετάσεις τους.

Αντιρρήσεις για την δικαστική αίθουσα έχουν εκφράσει τόσο οι δικηγόροι , που καλούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες να κάνουν τη δουλειά τους, όσο και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι αντιμέτωποι με έλλειψη τεχνικών υποδομών ώστε να καλύψουν σωστά την δίκη.

Μια νέα διακοπή της δίκης θεωρείται πολύ πιθανή καθώς εκτός από το θέμα της δικαστική αίθουσας αναμένεται να δημιουργηθεί πρόβλημα και με την υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμένων ο οποίος δεν είχε δικηγόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος που διορίστηκε από το δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν θα κάνει αποδεκτό τον διορισμό του. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η δίκη θα οδηγηθεί σε νέα διακοπή καθώς πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να διοριστεί νέος συνήγορος.

Πολλά από τα έδρανα των κατηγορουμένων αναμένεται και σήμερα να είναι άδεια καθώς οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους βουλευτές αλλά και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος επέλεξαν να μην εμφανιστούν στο δικαστήριο και να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους.

Από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης στο εδώλιο κάθισαν μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος , Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Έτσι, από τους συνολικά 68 πλέον -καθώς ο Αντώνιος Μπολέτης, έχει αποβιώσει- κατηγορούμενους παρόντες στο δικαστήριο ήταν την πρώτη ημέρα οι 44, μεταξύ των οποίων και ο προσωρινά κρατούμενος δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα , Γιώργος Ρουπακιάς.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: