Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραξε 19 κλοπές με λεία 42.000 ευρώ στο Αίγιο

Η σπείρα δρούσε σε περιοχές της Αιγιαλείας — Πώς δρούσε

Μετά από μια ιδιαίτερα αποδοτική… σταδιοδρομία στις διαρρήξεις σπιτιών, τα μέλη μιας σπείρας που δρούσε σε περιοχές της Αιγιαλείας πλησίασαν έναν ηλικιωμένο στο σπίτι του στο Αίγιο, τον απασχόλησαν και «βούτηξαν» 200 ευρώ. Αυτή, όμως, ήταν και η αρχή του τέλους της δράσης τους.

Μετά την καταγγελία του θύματος το πρωί της Δευτέρας, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που έκαναν εκτεταμένες αναζητήσεις και εντόπισαν δυο από τα μέλη της συμμορίας, μια γυναίκα και έναν άνδρα σεσημασμένο για κλοπές, που προέβαλε αντίσταση προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη χωρίς να τα καταφέρει.

Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε ότι το ζευγάρι μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχε διαπράξει από τον περασμένο Μάιο 19 κλοπές! Από αυτές, οι 17 είχαν γίνει σε σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, μια σε όχημα και μια σε αποθήκη ξενοδοχείου, με λεία μετρητά, κοσμήματα, γεωργικά εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές και κλινοσκεπάσματα συνολικής αξίας 41.870 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν ξεπερνούν σε κόστος τα 14.000 ευρώ!

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από έναν υπάλληλο υπηρεσίας ασφαλείας και τον απείλησαν ότι θα χτυπήσουν το παιδί του, ενώ παράλληλα του πετούσαν διάφορα αντικείμενα για να μην τους πλησιάσει! Σε άλλη περίπτωση, ένα από τα μέλη της σπείρας ζήτησε… «λύτρα» από τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού για να του επιστρέψει τα αντικείμενα που του είχαν κλέψει!

Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στην κατοικία του ζευγαριού, κατέσχεσαν δυο αυτοκίνητα και μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας σε βαθμό κακουργήματος, διακεκριμένες κλοπές, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη βία, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρας εκβίασης κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να ταυτοποιήσουν τους συνεργούς τους και να εξιχνιάσουν και άλλες κλοπές.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: