Εξάρθρωση σπείρας ανταλλακτικών με εμπλοκή υπαλλήλων ΟΣΕ

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκαλώντας ζημιά στο Δημόσιο που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 7 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Ανδρέας Αποστολόπουλος, και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, πραγματοποίησαν την Παρασκευή παρουσίαση αυτής της υπόθεσης.

Μετά από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Πέλλα, Θήβα και Λαμία, συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα, μεταξύ των οποίων τα 3 αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, που είναι Ρομά, καθώς και 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 11 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 υπάλληλοι του ΟΣΕ και ένας της ΔΕΗ. Όπως υπογράμμισαν ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Τόσκας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι σταθμοί του Μετρό θα φυλάσσονται από 200 αστυνομικούς συνολικά.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: