Έξαρση του κορονοϊού στο Καζακστάν, «λουκέτο» σε αρκετές πόλεις

Οι αρχές του Καζακστάν, ένα μήνα μετά την λήξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, αποφάσισαν να επιβάλλουν απαγόρευση μετακινήσεων σε αρκετές πόλεις και χωριά, αυστηροποιώντας τα περιοριστικά μέτρα σε μια από τις επαρχίες της χώρας, εξαιτίας της νέας έξαρσης του κορονοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Τα μέτρα αφορούν στην κεντρική επαρχία Καραγκαντά, όπου τα καταστήματα και οι συγκοινωνίες θα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο ενώ τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσεως δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν κατά την διάρκεια της νύχτας από τις 13 Ιουνίου, όπως αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση.

Σε αρκετές πόλεις και χωριά θα επανέλθει το καθεστώς απαγόρευσης των μετακινήσεων και το 70% των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα στην επαρχία αυτή θα απασχολούνται με τηλεργασία, αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση στην οποία προστίθεται ότι πολλοί ντόπιοι κάτοικοι και επιχειρήσεις δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας και τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σε δύο άλλες επαρχίες, είχαν αυξηθεί τα περιοριστικά μέτρα, αν και παρατάθηκαν για μικρότερο χρονικό διάστημα καθώς είχε παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων.

Στο Καζακστάν, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία, με πληθυσμό 19 εκ. κατοίκους που συνορεύει με την Κίνα και την Ρωσία, έχουν καταγραφεί 13.558 κρούσματα κορονοϊού και 67 θάνατοι. Επίσης έχει ανακοίνωση ότι 2.529 κρούσματα επιπλέον είναι ασυμπτωματικοί.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: