Εξαπλώνεται ραγδαία στην Ιρλανδία το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού

Ολοένα και περισσότερο εξαπλώνεται στην Ιρλανδία τις τελευταίες ημέρες το νέο, πιο μεταδοτικό, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που είχε αρχικά εμφανιστεί στη Βρετανία.

Εντοπίζεται στα περισσότερα θετικά διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό που διενεργήθηκαν πρόσφατα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Μιχόλ Μάρτιν.

Το ποσοστό μόλυνσης 14ημέρου στην Ιρλανδία έχει δεκαπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, φθάνοντας στα 1.291 κρούσματα ανά 100.000, πυροδοτούμενο από την εμφάνιση της νέας παραλλαγής του ιού, το άνοιγμα εκ νέου των καταστημάτων και των εστιατορίων και την χαλάρωση του περιοριστικού μέτρου για τις επισκέψεις από νοικοκυριό σε νοικοκυριό ενόψει των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όπως είπε ο Μάρτιν, ο επικεφαλής αξιωματούχος υγείας της Ιρλανδίας τον ενημέρωσε ότι η νέα μετάλλαξη του ιού αντιστοιχεί στο 45% των πιο πρόσφατων 92 κρουσμάτων που υποβλήθηκαν σε περαιτέρω εξέταση σε σχέση με το 25% εκείνων που είχαν ελεγχθεί την εβδομάδα ως τις 3 Ιανουαρίου και με το 9% δύο εβδομάδων νωρίτερα.

(φωτογραφία αρχείου)

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: