Εξαιρετική η χρονιά που πέρασε για την Ford

Το 2021 για την Ford Ευρώπης –παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο από την έλλειψη των ημιαγωγών- ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Οι πωλήσεις είχαν ανοδική τροχιά στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών.

Για την Ford σημαντικό είναι ότι για 7η συνεχόμενη χρονιά ήταν η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων σε εννέα διαφορετικές αγορές στην Ευρώπη. Οι χώρες που έκαναν τις περισσότερες πωλήσεις εκτός από την Ελλάδα που τα πήγε περίφημα ήταν το Ην. Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Δανία, η Φινλανδία,η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Ρουμανία και η Τουρκία.

Ανάμεσα στα μοντέλα που διακρίθηκαν στην  κατηγορία των pick-up αυτοκινήτων ήταν το Ford Ranger. Ξεχώρισε ως το best-seller μοντέλο πανευρωπαϊκά και απέσπασε μερίδιο που έφτασε στο εντυπωσιακό 38,1% για το σύνολο του έτους.

Το 2021 για τη Ford ήταν μια καλή χρονιά. Εξαιρετική ήταν η πορεία τόσο του Transit Custom όσο και του νέου Puma, που επάξια κατέκτησε τον εμπορικό θρόνο στη γκάμα Ford στην κατηγορία των επιβατικών της οχημάτων.

Το Transit Custom ανακηρύχτηκε για το 2021 ως το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο Ford τόσο στο σύνολο της χρονιάς που πέρασε, όσο και στο τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του έτους. Μάλιστα, στην  ανταγωνιστική αγορά του Ην. Βασιλείου, το Transit Custom κατάφερε να αναρριχηθεί στη Νο 1 θέση των πωλήσεων της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτων ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Το νέο Puma, ανακηρύχτηκε για το 2021 ως το επιβατικό μοντέλο Ford με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, καταγράφοντας συνολικά 132.455 μονάδες.

Τηρώντας απαρέγκλιτα την πάγια δέσμευσή της για ένα ακόμα πιο εξηλεκτρισμένο μέλλον, η Ford Ευρώπης κατάφερε το 2021 να διαθέσει σε πελάτες στη γηραιά ήπειρο ένα «μίγμα» μοντέλων που έχουν ως σημείο αναφοράς τις περιορισμένες ή και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της κατάφεραν να αποσπάσουν τη χρονιά που πέρασε μερίδιο που ανήλθε στο 54% των συνολικών της πωλήσεων, χάρη στη σημαντική συνεισφορά της ηλεκτρικής Mutsang Mach-E, του plug-in υβριδικού Kuga και του Puma EcoBoost Hybrid. Η αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E, το 2021 κέρδισε την εμπιστοσύνη 23.424 νέων αγοραστών στη γηραιά ήπειρο.

Τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα κατέκτησαν το 2021 μερίδιο πωλήσεων στη γκάμα Ford που έφτασε το 54%.

 

 

Εξαιρετική η χρονιά που πέρασε για την Ford gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: