Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αλλαγές στο χάρτη της φορολογίας

Στη λογική οικοδόμησης ενός αξιόπιστου προφίλ και εμμένοντας σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θα κρατά σαφείς αποστάσεις από την παροχολογία φαίνεται να κινείται το Μέγαρο Μαξίμου εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων πανελλαδικά μέσω των εκπροσώπων τους, στην προχθεσινή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη επιλογή που μόνο τυχαία δεν ήταν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός παρότι έχει δείξει τις προθέσεις του για το αναπτυξιακό, το επενδυτικό και το φορολογικό πεδίο, εντούτοις επιλέγει τη διαδικασία της διαβούλευσης πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα.

Η φετινή ΔΕΘ είναι αναμφίβολα ένα πρώτο κρας τεστ για την υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων αλλά και για τις κεντρικές στοχεύσεις του επόμενου διαστήματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά το αποτύπωμα των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, θέλει να καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στις αναγκαίες παρεμβάσεις στο φορολογικό χάρτη.

Με την ομιλία του το προσεχές Σάββατο θα εστιάσει μεταξύ άλλων στο πακέτο μείωσης στη φορολογία των επιχειρήσεων. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι εκτός απροόπτου, θα μιλήσει για μείωση του συντελεστή από το 28% στο 24% για τα έσοδα του 2019 και από το 24% στο 20% για τα έσοδα του 2020. Οι κυβερνητικές προβλέψεις αφορούν επίσης και σε χαμηλότερη φορολογία από τα μερίσματα από το 10% στο 5%.

Ένα από τα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης είναι και η ανάκαμψη των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και της οικοδομής. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στο τραπέζι της Δευτέρας για την ανταλλαγή απόψεων στο Μαξίμου με τους συναρμόδιους υπουργούς θα βρεθεί και η πρόταση για την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές όπως και άλλες δράσεις.

Ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου θα βρεθούν η μεταφορά του συντελεστή δόμησης. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: