Εξαδάκτυλος: Θα αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας

«Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν το 95% των διασωληνωμένων και το μεγαλύτερου ποσοστού των θανάτων» διεμήνυσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Αγωνία εγείρει ο υψηλός αριθμός των νεκρών που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, με τους θανάτους να «σπάνε» το φράγμα των 100 τη Δευτέρα. Την ίδια στιγμή, οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 608, από τους οποίους πάνω από 100 στους δέκα ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

«Ζούμε σε μία χρονική στιγμή που ο ιός βρίσκεται παντού. Πρέπει να προσέχουμε άπαντες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν το 95% των διασωληνωμένων και το μεγαλύτερου ποσοστού των θανάτων», δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Σύμφωνα με τα μοντέλα που είχαμε υπόψιν μας, περιμέναμε 600 διασωληνωμενους στα τέλη Νοεμβρίου και ήρθαν μία εβδομάδα νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα αυξηθεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως οι δυνατότητες της χώρας ως προς τη διαθεσιμότητα κρεβατιών δεν είναι απεριόριστες, καθώς δεν είναι υπάρχουν και άλλες νόσοι εκτός του covid.

«Θα πρέπει να βρούμε τρόπο για να περιοριστεί η διασπορά», τόνισε.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: