Εκρηκτικός μηχανισμός απέναντι από το Α.Τ. Ζωγράφου

Συναγερμός σήμανε στις αρχές από δέμα που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, σε σημείο που βρίσκεται απέναντι από το Α.Τ Ζωγράφου.

Το ύποπτο αντικείμενο εντόπισε ο διοικητής του τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης. Συγκεκριμένα, ο αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ έφτασαν στο σημείο και αφού απέκλεισαν την περιοχή, διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για εκρηκτικό μηχανισμό και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω λάθους στη συνδεσμολογία.

Η βόμβα περιείχε αρκετή μεγάλη ποσότητας πυρίτιδας, καθώς και διάφορα αντικείμενα, όπως καρφιά. Έγινε συλλογή υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού που θα βοηθήσουν στην έρευνα, ενώ ο τύπος της βόμβας θα οδηγήσει τις αρχές στην ταυτότητα της οργάνωσης.

Σημειώνεται πάντως ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε τοποθετήθηκε στο σημείο ο εκρηκτικός μηχανισμός.

 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: