Έκρηξη στην Καμπούλ: Ο Μπάιντεν "έσπασε" μπροστά στις κάμερες – Δείτε βίντεο

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε να κρατάει το κεφάλι του και να δακρύζει, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την έκρηξη – Δεσμεύτηκε ότι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν, ενώ διαβεβαίωσε ότι η εκκένωση θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου

Ένας διαφορετικός πλανητάρχης εμφανίστηκε χθες, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 13 Αμερικανικών στρατιωτών και 90 πολιτών, που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκκένωσης του Αφγανιστάν.

Ο Τζο Μπάιντεν έσπασε, όταν μίλησε στους δημοσιογράφους, χάνοντας κάποιες φορές τις λέξεις του και βούρκωνε, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Αποκορύφωμα των αντιδράσεών του θεωρήθηκε η στιγμή που κρατούσε με τα χέρια το κεφάλι του, χωρίς να κρύβει τη συντριβή του. Άλλοι είδαν στο πρόσωπό του έναν ανθρώπινο πρόεδρο των κι άλλοι αμφισβήτησαν ακόμη και την ικανότητά του να βρίσκεται στο οβάλ γραφείο.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε σχεδόν οκτώ ώρες μετά τις δύο εκρήξεις και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και ενημερώσεις τόσο στο γραφείο του όσο και στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων.


Όταν πιέστηκε, ανέλαβε την ευθύνη για τη βία, ωστόσο επέμεινε στην απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα, ενώ χιλιάδες Αμερικανοί παραμένουν στο Αφγανιστάν, ενώ κατηγόρησε τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ που ήταν αυτός που πήρε την απόφαση αποχώρησης των στρατευμάτων.

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι θα κυνηγήσει τους υπεύθυνους – την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο ISIS- ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι περίπου 1.000 Αμερικανοί θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία που έχουν θέσει οι Ταλιμπάν.

Πάντως πολλοί έθεσαν ζητήματα επάρκειας του Μπάιντεν, δεδομένης της ηλικίας του -είναι 78 ετών – ενώ στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας στο κεφάλι και την καρδιά του.


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: