Έκρηξη στη Λυών: Τρεις οι συλλήψεις για τη βομβιστική επίθεση

Τρεις υπόπτους συνέλαβαν οι γαλλικές αρχές – ανάμεσά τους κι έναν 24χρονο φοιτητή Πληροφορικής αλγερινής καταγωγής- αναφορικά με τη βομβιστική επίθεση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Λυών της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκατρείς άνθρωποι.

Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως έρευνα για τρομοκρατία, με δεδομένες τις συνθήκες της έκρηξης, η οποία έγινε μέρα μεσημέρι, και τη χρήση εμπρηστικού μηχανισμού που θα μπορούσε να πλήξει πολλούς ανθρώπους με βίδες και άλλα αντικείμενα που είχαν τοποθετηθεί μέσα στην τσάντα.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αστυνομική πηγή, οι τρεις συλληφθέντες είναι ο φοιτητής, που δεν έχει ποινικό μητρώο, ένας ανήλικος μαθητής σε σχολείο της πόλης, επίσης αλγερινής καταγωγής, και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, ο ανήλικος ήταν μέλος του οικογενειακού περιβάλλοντος του βασικού υπόπτου. Για τη γυναίκα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ ανακοίνωσε τη σύλληψη στο Twitter, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τον ύποπτο ή το πού συνελήφθη.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που κατέγραψε το περιστατικό, βιντεοσκόπησε τον ύποπτο, με καλυμμένα εν μέρει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, να απομακρύνεται με ποδήλατο από το σημείο, έχοντας πρώτα αφήσει μία τσάντα έξω από αρτοποιείο.

Στο πακέτο βρέθηκαν, σύμφωνα με το Reuters, ίχνη DNA.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, η αστυνομία συνέλαβε τον πρώτο ύποπτο αφού τον είχε εντοπίσει και παρακολουθήσει. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να μην τον συλλάβουν στο διαμέρισμά του, φοβούμενοι πως ίσως υπήρχαν μέσα ποσότητες του ισχυρού εκρηκτικού που χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: