Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Επιτάφιος και Ανάσταση κεκλεισμένων των θυρών

Η εκκλησία έχει το τυπικό, ακολουθίες, θεία λειτουργία, έχει όμως και το μυστικό, την προσευχή που κάνει κανείς μες στην καρδιά του και στο σπίτι του, δήλωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αναφορικά με την κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των εκκλησιών.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη σχέση μεταξύ του ναού και των σπιτιών, η εκκλησία δεν περιορίζεται σε τόπο και χρόνο, αγκαλιάζει τους πάντες, κι αυτούς που είναι στο σπίτι, στα νοσοκομεία, στο στρατό, στις φυλακές» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τον Επιτάφιο και την Ανάσταση, ο κ. Ιερόθεος τόνισε πως έχει δοθεί σαφής εντολή να γίνουν εντός του ναού κι εξήγησε πως είναι κάτι που δεν γίνεται μόνο φέτος αλλά συμβαίνει κι άλλες φορές, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν.

Οι πιστοί μπορούν να παρακολουθήσουν από τηλεόραση και ραδιόφωνα, είναι κάτι που αποφασίστηκε «με πολύ πόνο», όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ, μπορεί να είναι κλειστές οι θύρες του ναού αλλά η εκκλησία δεν έχει κλεισμένες πόρτες, είναι ανοιχτή νοερά σε όλους, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα περιστατικά ιερέων με διαφορετική αντίληψη, ο κ. Ιερόθεος είπε πως δεν υπήρξαν μέχρι τώρα σοβαρά επεισόδια και πως η ΔΙΣ έχει προτρέψει και τους αρχιερείς κι εκείνοι έχουν την αρμοδιότητα να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της. 

«Ελπίζουμε πως οι χριστιανοί μας που εκκλησιάζονται και κοινωνούν συχνά είναι υπάκουοι και ευήκοοι και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Αν υπάρξουν άλλοι που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα εκτός του ιερού ναού δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι» ξεκαθάρισε.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου σημείωσε πως η εκκλησία έλαβε τα μέτρα για το θέμα του συνωστισμού, δεν θέλουμε να διασπαρεί ο κορονοϊός και να ταλαιπωρηθούν άνθρωποι είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Το μήνυμα αυτό της ΔΙΣ είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το ακούσουν όλοι, ιεροί, πιστοί και άλλοι που έχουν από ιδεολογικές αρχές κάποιες αγκυλώσεις».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: