Εκπαιδευτήρια Δούκα: Άνοιξε τμήμα νηπιαγωγείου για 19 μικρούς μαθητές από την Ουκρανία

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και περιλαμβάνει όλα τα γνωστικά αντικείμενα για μαθητές 4-5 ετών — Στόχος να διευκολυνθεί η ένταξή τους  στην ελληνική κοινωνική και σχολική ζωή

Ένα ολόκληρο Τμήμα στο Νηπιαγωγείο τους άνοιξαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για να υποδεχθούν εντελώς δωρεάν 19 παιδάκια από την Ουκρανία 4 και 5 ετών, από τη Δευτέρα 4 Απριλίου μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία με τίτλο eDucation without Borders.

Το σχολείο αφού επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Ουκρανίας, στη συνέχεια και με την υπόδειξή της, συνεργάστηκε με την οργάνωση United Diaspora of Ukraine (ένωση Ουκρανικών Οργανώσεων στην Αθήνα) για να γίνει ο συντονισμός.

Στόχος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι αφενός, να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνική και σχολική ζωή και αφετέρου, να διευκολύνουν τους γονείς τους στην προσπάθειά τους να συντονιστούν και να οργανώσουν τη διαμονή τους στην Αθήνα.

Όλη η σχολική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων αγκάλιασε αμέσως αυτήν την πρωτοβουλία με πρώτους και καλύτερους τους εκπαιδευτικούς, που προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα αλλά και τον Σύλλογο Γονέων.

Έτσι, με την πολύτιμη συμβολή όλων, σχεδιάστηκε ένα 6ωρο καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα τα γνωστικά αντικείμενα του Νηπιαγωγείου αλλά και Δημιουργικό Παιχνίδι, Μουσική, Αγγλικά, Ελληνικά, Φυσική Αγωγή, Μουσικοκινητική και πολλά άλλα.

Τα παιδιά μετακινούνται από και προς τα σπίτια τους με σχολικό λεωφορείο και σιτίζονται στο σχολείο.

Πρόκειται για μια σημαντική ανθρωπιστική ενέργεια που συνάδει με τις αρχές και αξίες του Σχολείου και επισφραγίζει ότι όλα όσα διδάσκονται οι μαθητές του, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας και τα Δικαιώματα των Παιδιών, γίνονται πράξη. Επιπλέον, αναδεικνύεται ο ρόλος που πρέπει να έχει ένα σχολείο ως κύτταρο της κοινωνίας που με το φωτεινό του παράδειγμα στέκεται δίπλα στο πρόβλημα, γίνεται ενεργά μέρος της λύσης και περνάει μηνύματα και στάση ζωής στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η ενέργεια αυτή, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του σχολείου, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά των συνεργατών του Σχολείου που με μεγάλη χαρά προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν. Έτσι, η μεταφορά των παιδιών πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιρειών PANOLYMPIA και KACAYAS, τα μεσημεριανά γεύματα προσφέρει η APOSTO CATERING, ενώ το πρωινό και το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό η εταιρεία ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ. Την ασφάλεια των μικρών ουκρανών μαθητών προσφέρει η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: