Eκπαιδευτικός καταγγέλλει άγριο bullying από μαθητές ΕΠΑΛ – H συγκλονιστική επιστολή παραίτησης

«Γροθιά στο στομάχι» αποτελεί η μακροσκελής επιστολή παραίτησης αναπληρωτή εκπαιδευτικού από ΕΠΑΛ νησιού στην οποία καταγγέλλει με λεπτομέρειες το bullying που υπέστη από τους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Στην επιστολή του ο αναπληρωτής εκπαικευτικός περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις πρώτες δύο ημέρες της παρουσίας του στο εν λόγω ΕΠΑΛ στις αρχές Οκτωβρίου. Φτάνει, μάλιστα, μέχρι το σημείο να χρησιμοποιήσει τη λέξη «βι@σμός» για ό,τι υπέστη από τους μαθητές τονίζοντας ότι «δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να γίνω συνένοχος στη παραγωγή εγκληματιών. Διότι αυτό συμβαίνει».

Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός περιγράφει αδιανόητες συμπεριφορές με ουρλιαχτά, τσιρίδες, χρήση κινητών τηλεφώνων, χτυπήματα σε θρανία και πόρτες ακόμα και κάπνισμα μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται, δε, ότι οι μαθητές ενός συγκεκριμένου τμήματος έφτασαν στο σημείο να του υπαγορεύσουν μέχρι και την βαθμολογία που θα τους βάλει λέγοντας του: «Εδώ μάθημα δεν κάνεις. Δεν κάνει κανείς. Θα μας βάλεις όλους ένα 12 όπως όλοι και άντε.. Εντάξει ρε;».

Απελπισμένος ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός αν και, όπως αναφέρει στην επιστολή του, με την παραίτησή του πρακτικά καταστρέφεται επαγγελματικά καθώς χάνει τη μοριοδότηση και βγαίνει εκτός πινάκων, περιγράφει πώς προσπάθησε να προσεγγίσει τους μαθητές αλλά και έναν «εξωσχολικό νταή» ο οποίος έφτασε στα πρόθυρα να χειροδικήσει εναντίον του επειδή, όπως του είπε, απέβαλε τη φίλη του.

Καταγγέλοντας, δε, κανόνες που ισχύσουν και ουσιαστικά «δένουν» τα χέρια των εκπαιδευτικών για να αντιδράσουν απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές, ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός στην επιστολή που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα alfavita.gr ζητά μέχρι και την παρέμβαση εισσαγγελέα προκειμένου να πέσει φως σε πρακτικές που έφεραν την κατάσταση σε αυτό το σημείο.


Η επιστολή του αναπληρωτή εκπαιδευτικού

Είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας. Παραιτήθηκα χθες από τα καθήκοντα μου μη ανεχόμενος το διαρκή εκφοβισμό μου από μαθητές του ΕΠΑΛ στο οποίο υπηρετούσα. Σας επισυνάπτω τη παραίτηση μου σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, όπου εξηγώ τα πάντα αναλυτικά και αναφέρομαι διεξοδικά στις χρόνιες παθογένειες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, στο κενό γράμμα της αξιολόγησης, στη στρέβλωση της έννοιας της συμπερίληψης κ.α. Έχω αποκρύψει το όνομα του σχολείου και της δευτεροβάθμιας που υπηρετώ διότι θεωρώ πως δε θα βοηθούσε σε τίποτα ο διασυρμός ενός σχολείου. Άλλωστε αυτά συμβαίνουν γενικότερα σε διάφορα ΕΠΑΛ της χώρας. Έτσι κι αλλιώς η παρούσα επιστολή έχει αποσταλεί εκτός από τη δευτεροβάθμια όπου άνηκα και στον εισαγγελέα της περιοχής και στο υπουργείο παιδείας.

Θέμα: Παραίτηση – καταγγελία
Ονομάζομαι …………… είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός ΠΕ 04.04 και ανέλαβα καθήκοντα για τη σχολική χρονιά 2022-23 στις 6/10/22 στην Δευτεροβάθμια ………………. Συγκεκριμένα μου ανατέθηκαν καθήκοντα στα Γυμνάσιο – Λύκειο ……….. και στο ΕΠΑΛ ………………

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: