EKO Racing Dirt Games: Με 44 συμμετοχές!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 4ο γύρο του ΕΚΟ Racing Dirt Games έχει ξεκινήσει, με συνολικά 44 συμμετοχές να προετοιμάζονται για την προτελευταία συνάντηση της χρονιάς. Είναι ένας αγώνας που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού για πρώτη φορά στη χώρα μας θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια αναμέτρηση σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πρωταθλήματος Rallycross.

Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, 22 οδηγοί με χωμάτινες φόρμουλες θα βρεθούν αντιμέτωποι στη διαδρομή των 1,35 χλμ., με τον «Γολγοθά» προς την τελική νίκη να ξεκινάει το Σάββατο και να ολοκληρώνεται την Κυριακή το μεσημέρι με την τέλεση του μεγάλου τελικού. Παράλληλα, 22 ακόμα οδηγοί, με αυτοκίνητα αλλά και χωμάτινες φόρμουλες, θα αγωνιστούν υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης, έχοντας το δικό τους αγώνα στον 4ο γύρο του EKO Racing Dirt Games.

Με τη μάχη του τίτλου στις χωμάτινες φόρμουλες, και μάλιστα σε αμφότερες τις κατηγορίες των 600 και των 750 κ.εκ., να βρίσκεται στην κορύφωσή της, το αποτέλεσμα στον Ιππόδρομο Αθηνών κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμο για τη συνέχεια. Στην κατηγορία των 600 κ.εκ., η οποία και είναι η πολυπληθέστερη του αγώνα, οι Γιώργος Ζυμαρίδης και Γιάννης Χεκιμιάν, με SR Kartcross και Speedcar Xtrem αντίστοιχα, είναι οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου. Όμως, με τη συγκεκριμένη μορφή αγώνα να πραγματοποιείται για πρώτη φορά, κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις. Ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Semog Trophy έχει αποδείξει την ταχύτητά του, όπως και ο Νώντας Καρανικόλας με το νέο La Base, όντας ικανοί να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τον Άρη «Ιαβέρη» με το Kamikaz 2, ο οποίος, όταν η τύχη δεν του γυρνάει την πλάτη, μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Από την άλλη, όμως, και με δεδομένο ότι θα έχουμε έναν αγώνα που θυμίζει… ταχύτητα, ενδιαφέρον θα έχει η παρουσία οδηγών με εμπειρία σε αυτήν τη μορφή αγώνων, όπως είναι οι Τάκης Καϊτατζής και Στέφανος Καμιτσάκης, με Semog Trophy και Kamikaz 2 αντίστοιχα, οι οποίοι θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., μπορεί να έχουμε μόλις πέντε συμμετέχοντες, αλλά όλοι τους είναι ικανοί για τη νίκη. Ο Νίκος Αθηναίος με το Speedcar έχει προβάδισμα στη βαθμολογία, αλλά ο Χαράλαμπος Γαζετάς με ίδια χωμάτινη φόρμουλα θα προσπαθήσει να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά. Σε απόσταση βολής θα είναι δεδομένα ο Μιχάλης Τακιδέλης με ακόμα ένα Speedcar, ενώ το ερωτηματικό είναι τι ρόλο θα παίξουν οι Κώστας Σωτηρόπουλος με το SR Kartcross και ο «Filon» στην πρώτη του με το Semog Bravo των 750 κ.εκ.!

Στο σημείο αυτό, να σας θυμίσουμε ότι η διαδικασία του αγώνα θα ξεκινήσει από το Σάββατο με τα τέσσερα πρώτα σκέλη των προκριματικών γύρων (Q), όπου οι οδηγοί θα αποκομίζουν βαθμούς από το καθένα «Q» ξεχωριστά (15-10-8-6-5-4). Με την ολοκλήρωση των «Q», οι δώδεκα πρώτοι στην κατάταξη, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί, προκρίνονται στην επόμενη φάση, των ημιτελικών. Αυτοί θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, με τον τελικό να κλείνει το διήμερο αγώνα το μεσημέρι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διάρκεια των προκριματικών θα είναι τέσσερις γύροι, ενώ αυτή των ημιτελικών και του τελικού έξι!

Στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, επτά φόρμουλες και δεκαπέντε αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν τέσσερις γύρους από δύο φορές στη χωμάτινη διαδρομή των 1,35 χλμ. Κάθε συμμετέχοντας θα ξεκινάει μόνος του στη διαδρομή, και ουσιαστικά αντίπαλός του θα είναι μόνο το χρονόμετρο. Στις χωμάτινες φόρμουλες, οι οποίες και δεν θα βαθμολογηθούν για το EKO Racing Dirt Games, οι Γιάννης και Βαγγέλης Ακράτος με Semog Trophy φαντάζουν ως το φαβορί, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι επιδόσεις του Γιώργου Μπάσδελη με το Speedcar 2. Στα αυτοκίνητα, στη μεγάλη κατηγορία των 2.000 κ.εκ., το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η επιστροφή τόσο του Βασίλη Βελάνη όσο και του Γιάννη Κοντέλη, πιο γνωστού ως «ΤΑΖ» — αμφότεροι με Mitsubishi Lancer EVO IX. Με ίδιο αυτοκίνητο θα αγωνιστεί και ο Θωμάς Παπαπάσχος, ενώ το ρόλο του στη μάχη της κορυφής θα παίξει και ο Γιώργος Βασιλάκης με το Ford Fiesta R5, ειδικά μετά την τελευταία του εμφάνιση στη Χαλκίδα!

Στα 1.600 κ.εκ., οι Κωνσταντίνος Μαχαίρας με Citroen Saxo και Γιάννης Καββαδίας με Peugeot 206 θα έχουν τη δική τους μάχη, αν και τη νίκη θα διεκδικήσει και ο Μίλτος Πλατώνης, στην πρώτη του εμφάνιση με το Peugeot 208 R2! Τέλος, η κατηγορία των 1.400 κ.εκ. θα είναι υπόθεση των Σάββα Βαρελίδη, Δημήτρη Δημητρόπουλου και Κωνσταντίνου Μαυραγάνη, όλοι τους με τρίθυρη Toyota Corolla.

Το πρόγραμμα του διημέρου ξεκινάει το Σάββατο στις 11:00, με την έναρξη των προκριματικών για τον αγώνα Rallycross του EKO Racing Dirt Games. Την Κυριακή στις 10 π.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας της ατομικής χρονομέτρησης, ενώ ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί του Rallycross, για να κορυφωθεί η εκδήλωση το μεσημέρι της Κυριακής με την τέλεση των δύο τελικών στις κατηγορίες των 600 και των 750 κ.εκ. Σημειώστε ότι και τις δύο ημέρες η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν, ενώ όσοι τυχεροί βρεθούν στο Μαρκόπουλο τις ημέρες του αγώνα, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δώρα από τη Red Bull και συνοδήγηση στη διθέσια χωμάτινη φόρμουλα Dual των EKO Dirt Games με οδηγό τον Λάμπρο Αθανασούλα, έπειτα από κλήρωση που θα πραγματοποιήσουν τα κορίτσια της ΕΚΟ.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018… τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4TΡΟΧΟΙ να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!

Πηγή :
info@dirtgames.gr

EKO Racing Dirt Games: Με 44 συμμετοχές! gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: