Εκλογές στη Γαλλία: Νίκη του Μακρόν με 52% έναντι 48% της Λεπέν στον β΄ γύρο προβλέπει δημοσκόπηση

Ο Μακρόν καλεί όσους δεν ψήφισαν να το πράξουν στον 2ο γύρο — Για τους υποστηρικτές του Ζαν-Λικ Μελανσόν, η ελπίδα… πεθαίνει τελευταία 

Ποσοστό 52% στον Εμανουέλ Μακρόν, έναντι 48% της Μαρίν Λεπέν, δίνει ενόψει δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού BFM χθες Κυριακή.

«Όταν η ακροδεξιά, σε όλες τις μορφές της, λαμβάνει τόσο υψηλά ποσοστά στη χώρα, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα πράγματα πάνε καλά», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Εμανουέλ Μακρόν αποχωρώντας από το εκλογικό του κέντρο αργά το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι.

«Ξέρω ότι εκπροσωπώ τους συμπατριώτες μου που θέλουν να αντιταχθούν στην ακροδεξιά», είπε ο Μακρόν καλώντας τους Γάλλους που δεν τον ψήφισαν να το πράξουν στον δεύτερο γύρο.

Κάτω από την μια μονάδα εκτιμάται πως είναι πλέον η διαφορά ανάμεσα στην Μαρίν Λεπέν και τον Ζαν Λικ Μελανσόν, με βάση την καταμέτρηση των ψήφων που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ipsos-Sopra Steria, η Λεπέν συγκεντρώνει το 23% έναντι 22,2% του Ζαν Λικ Μελανσόν.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία για τους φίλους του Ζαν-Λικ Μελανσόν, που ως πολύ αργά το βράδυ παρέμεναν συγκεντρωμένοι στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στο Παρίσι, ελπίζοντας πως το 10% των εκλογικών κέντρων της χώρας που δεν έχει ακόμη δώσει τελικά αποτελέσματα (κυρίως σε μεγάλες πόλεις) μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, φέρνοντας τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς στη δεύτερη θέση.

Παρ’ όλ’ αυτά, με βάση τα καταμετρημένα ψηφοδέλτια στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας, αλλά και τις εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων, η Μαρίν Λεπέν είναι αυτή που θα περάσει στον δεύτερο γύρο και θα αναμετρηθεί με τον απερχόμενο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: