Εκλογές 2019: Ο φόβος της αποχής στην Ανατολική Μακεδονία

Με μικρότερη συμμετοχή απ” αυτήν του πρώτου γύρου των εκλογών προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι ψηφοφόροι των περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης, προκειμένου να εκλέξουν τους δημάρχους στις πρωτεύουσες των δήμων, όπως επίσης και τον περιφερειάρχη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πολλών δικαστικών αντιπροσώπων παρατηρείται μικρή προσέλευση των ψηφοφόρων συγκριτικά με την προηγούμενη Κυριακή, ενώ μικρή αύξηση αναμένεται αμέσως μετά το μεσημέρι.

Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά σε όλα τα εκλογικά τμήματα των περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης και μόνο σε λιγοστά εκλογικά τμήματα, σε τοπικές κοινότητες του δήμου Καβάλας και του δήμου Δράμας, παρουσιάστηκαν μικρά προβλήματα, όπως προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης και διαρροή υδάτων λόγω της έντονης καταιγίδας που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί.

Στον δήμο Δράμας, οι δυο βασικοί διεκδικητές είναι ο νυν δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμασάκος (33,07%) και ο πρώην δήμαρχος και επιχειρηματίας Κυριάκος Χαρακίδης (25,37%).

Στο δήμο Καβάλας, η νυν δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα (28,78%) αναμετράται στον δεύτερο γύρο των εκλογών με τον πολιτικό μηχανικό Θόδωρο Μουριάδη (21,66%).

Στο νησιωτικό δήμο της Θάσου, ο νυν δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ (33,88%) έχει απέναντί του τον επιχειρηματία Λευτέρη Κυριακίδη (48,22%) και η εκλογική μάχη αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή και δύσκολη.

Στον δήμο Ξάνθης, ο νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος (24,31%) αναμετράται στο δεύτερο γύρω των εκλογών με τον Μανώλη Τζέπελη (24,18%), με την εκλογική μάχη να αναμένεται επίσης δύσκολη, λόγω των ποσοστών που συγκέντρωσαν οι δυο υποψήφιοι στον πρώτο γύρο.

Η προεκλογική ένταση κορυφώνεται, όμως, και στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος (34,39%) αναμετράται με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη (30,63%).

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Διεξάγεται ο δεύτερος γύρος στις Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου όπου δεν έχει συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

Πηγή: newsbeast.gr-politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: