Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου

Λίγο πριν ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, έκλεισαν οι πύλες του καθώς έκλεισε και η οδός Πατησίων. 

Με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσουν στις 14.30 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ επί ποδός βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί.

Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τίμησε τους νεκρούς του 1973 καταθέτοντας στεφάνι στο ιστορικό κτίριο, ωστόσο ήρθε αντιμέτωπος με σφοδρές αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους. 

Ο κύριος Τσίπρας κατέθεσε σιωπηλός το στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αποχώρησε με φανερό τον εκνευρισμό στο πρόσωπό του.

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.  Μέλη φοιτητικής παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προπηλάκισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απωθώντας τα, αρπάζοντας από τα χέρια τους το στεφάνι και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους και κατά της κυβέρνησης.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: