Έκκληση Βαρουφάκη στον πρωθυπουργό για τον απεργό πείνας και δίψας κρατούμενο φοιτητή για Βασίλη Δημάκη


Έκκληση στον πρωθυπουργό να ενεργήσει άμεσα στην υπόθεση του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη απηύθυνε με σημερινή δήλωσή του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης .

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν δικαιολογείται η μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη σε πειθαρχικό κελί των φυλακών Γρεβενών «στη βάση κάποια αόριστης αναφοράς αναφορικά με θέματα ασφάλειας, όταν όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική αιτία, καθώς ο Βασίλης Δημάκης διώκεται με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να συμμετάσχει σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία για την αποσυμφόρηση των φυλακών».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη διερωτήθηκε αν θα ήθελε να μείνει ως ο Πρωθυπουργός που ανέχτηκε αυτή την «καφκική αντιμετώπιση» των κρατουμένων, επειδή τόλμησαν να απαιτήσουν αυτό που το κράτος αυτά που έπρεπε να έχει παράσχει;

Επίσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε από την μία μεριά να ανακληθεί αυτή η μεταγωγή άμεσα και από την άλλη να προχωρήσει η αποσυμφόρηση των φυλακών. Και έκλεισε λέγοντας: «ελπίζω να το πράξετε κ. Μητσοτάκη διότι διαφορετικά θα έχετε κρατήσει αντικοινωνικές αποστάσεις από τον φιλελευθερισμό που ενίοτε επικαλείστε».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: