Εκκληση Στυλιανίδη για την κακοκαιρία «Διομήδης»: Χτύπησε τη Θεσσαλία και κατεβαίνει σε Φωκίδα, Βοιωτία

Στη Μαγνησία ο όγκος του νερού που έπεσε έφτασε τα 120 χιλιοστά ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις — Και δεύτερο SMS στους κατοίκους της Μαγνησίας από το 112

Την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας «χτύπησε» η κακοκαιρία «Διομήδης», όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης σε εκπομπή του Τ/Σ Mega, προσθέτοντας ότι εκτιμούν πως το φαινόμενο θα εξελιχθεί σε Φωκίδα και Βοιωτία.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι μέσω της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε να στείλουν ακόμη ένα μήνυμα μέσω του 112 στους πολίτες της Μαγνησίας έτσι ώστε να ενημερωθούν και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

Ο υπουργός μάλιστα γνωστοποίησε ότι ο όγκος νερού σε χιλιοστά έχει φτάσει πάνω από τα 120 χιλιοστά σε περιοχές της Μαγνησίας την ώρα που στην Αττική σε ετήσια βάση πέφτουν 400 χιλιοστά βροχής τον χρόνο. Σχετικά με την υπόλοιπη Θεσσαλία ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν κάποιες προληπτικές απομακρύνσεις.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch2zdiawcb2h-sf)

«Ζητήσαμε από κάποια χωριά να απομακρυνθούν οι κάτοικοι, κι αυτό έγινε με τάξη και ασφάλεια. Την ίδια στιγμή εξαιτίας του σωστού συντονισμού που έγινε και της προεργασίας / ετοιμότητας σε ρέματα, περιορίστηκαν οι επιπτώσεις και τα προβλήματα από αυτά τα φαινόμενα. Εκτιμούμε ότι το φαινόμενο θα κατέβει προς τα κάτω, θα εξελιχθεί σε Φωκίδα και Βοιωτία γι αυτό είμαστε και σε επαφή με τις εταιρείες να αφήσουμε ανοιχτές τις οδούς γιατί έρχεται και χιόνι και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποτελεσματικό συντονισμό ώστε να περιορίσουμε τα προβλήματα», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός τόνισε ότι βρίσκονται σε επαγρύπνηση και επιφυλακή και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές. Αναφερόμενος στο 112 είπε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο που δεν έχει σταλεί μόνο στη Θεσσαλία αλλά και σε περιοχές της Εύβοιας και στις βόρειες Σποράδες. «Πρέπει να ακολουθούν την οδηγία του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων καθώς υπάρχει πολύ βροχή. Μάλιστα εξαιτίας του χιονιού που άρχισε να πέφτει και του νερού, θα έχουμε μεγαλύτερη απορροή όσο εξελίσσεται η μέρα. Γι αυτό περιορισμός μετακινήσεων οπωσδήποτε.

Όποιος χρειαστεί οποιαδήποτε ανάγκη ή καταφεύγει στο 112 ή σε τοπικές αστυνομικές αρχές. Ήδη η Πυροσβεστική, η Aστυνομία, η Πολιτική Προστασία είναι διεσπαρμένη σε διάφορους χώρους έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης ενώ προσέθεσε ότι μέχρι τώρα έχουν περιορίσει τις επιπτώσεις αλλά δίχως την συναίνεση και τη συνεργασία των πολιτών όλα αυτά δεν μπορούν να πετύχουν στο 100%.

«Επιμένουμε πάντα σε τέτοιες στιγμές όπου αντιμετωπίζουμε μια τέτοια κακοκαιρία, ότι χρειάζεται η απόλυτη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων. Αυτός είναι ο ρόλος του υπουργείου μας, ο συντονισμός αλλά και η συνεργασία με τους πολίτες. Αυτή η χώρα έχει μεγάλες δυνατότητες στη διαχείριση κρίσεων και το αποδεικνύει κάθε μέρα. Αυτό που χρειάζεται είναι συλλογική διαχείριση των κρίσεων, συνεργασία και συνέργειες, κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: