Έκκληση στους πολίτες για τα αδέσποτα λόγω καύσωνα: Αφήστε τους νερό και μην τα ενοχλείτε

Εν μέσω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας, οργανώσεις και σύλλογοι προστασίας των ζώων απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αφήνουν λίγο νερό για τα αδέσποτα ζώα που υποφέρουν από τη ζέστη.

Παράλληλα, καλούν τους φιλόζωους, αλλά και τον κάθε πολίτη, να μην ενοχλούν τα αδέσποτα ζώα όταν εκείνα βρίσκουν καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος και να μην τα φοβούνται ούτε να τα διώχνουν καθώς, ως επί το πλείστον, πρόκειται για φιλήσυχα ζώα.

«Βάσει της νομοθεσίας, τα ζώα είναι ελεύθερα να κυκλοφορούν ανάμεσά μας», επισημαίνει στο Αθηναϊκό — Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σταύρος Ζαμπέτογλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) και τονίζει ότι σε περίπτωση που κάποιο ζώο δαγκώνει, προβλέπεται η εξέτασή του από κτηνίατρο, η παρακολούθησή του για 15 μέρες και εφόσον η υγεία του εξελίσσεται ομαλά, η επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον.

Σχετικά με τις οδηγίες που δίνονται για την προστασία των αδέσποτων, όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, ο κ. Ζαμπέτογλου επισημαίνει ότι είναι εύκολο για τον καθένα να προσφέρει λίγο δροσερό νερό για τα ζώα, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο της θερμοπληξίας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αρκετοί δήμοι τοποθετούν ποτίστρες σε διάφορα σημεία για τα τετράποδα ζωάκια.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: