Εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη για την παγκόσμια ημέρα κατά της Φυματίωσης

Εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη για την παγκόσμια ημέρα κατά της Φυματίωσης
Η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση κατά της Φυματίωσης και την Οργάνωση Υγείας ως Ημέρα κατά της Φυματίωσης, σε ανάμνηση της ανακάλυψης του μικροβίου που προκαλεί τη νόσο, του βακίλου της Φυματίωσης, από τον γερμανό γιατρό Ρόμπερτ Κοχ στις 24 Μαρτίου του 1882.

Στηρίζοντας τις δράσεις των Γιατρών χωρίς Σύνορα για την ανθεκτική φυματίωση και το σχετικό μανιφέστο «Εξέτασέ με, θεράπευσέ με», η HelMSIC ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο project για την ενημέρωση των φοιτητών Ιατρικής αλλά και του κοινού!
Την Παρασκευή 21 Μαρτίου και ώρα 5μ.μ. στο χώρο της εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης θα λάβει χώρα ένα σεμινάριο ενημέρωσης των φοιτητών Ιατρικής για τη φυματίωση και πιο συγκεκριμένα την ανθεκτική φυματίωση που συνιστά το επίκεντρο της καμπάνιας των Γιατρών χωρίς Σύνορα, στα πλαίσια της οποίας θα συγκεντρωθούν υπογραφές για το μανιφέστο. Ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Πασχάλης Στειρόπουλος, Λέκτορας Πνευμονολογίας, Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής, Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ο κ. Παναγόπουλος Περικλής, Λέκτορας Παθολογίας, Β’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Το Σάββατο 22 Μαρτίου και ώρα 12μ.μ. μπροστά από το Δημαρχείο της Αλεξενδρούπολης θα πραγματοποιηθεί street action από τα μέλη μας για να ενημερωθεί και το ευρύ κοινό για την ανθεκτική φυματίωση και να συλλεχθούν και από αυτό υπογραφές.
Τι είναι η HelMSIC;

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students” International Committee – HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr και στο www.alexandroupolis.helmsic.gr.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: